Det senaste inom löpning- toffelrun!

En del löpning har flytit genom benen sedan sist. I fredags kom ett på G-kvitto under snabbdistanspasset. Med uppvärmning 2km och nedjogg 2km och däremellan 6km tempo blev resultatet 10km på 48min. Det gillas.



Helgens bästa pass var i söndags, långpass. Mötte upp E som jag lärde känna på lägret i Ramundberget, planen var 20km i 6-fart. Kanske var det frånvaron av myrmark och branta fjäll som gjorde det men vi hade himla svårt att hålla oss till farten. Båda har talets gåva så när vi snackade som mest var vi ibland under 5-fart. Snitt farten blev 5.20 och istället för 20km blev det 24km. Men vad gör det, vi hade ju roligt. Att springa lånpassen på detta sätt är inget jag rekommenderar, lånpassen skall vara långa och långsamma. Om du kör på långpassen för fort, som i detta fall så kommer du bli för sliten för att kunna köra kvalitetspassen (intervaller och liknande) på ett bra sätt, det vill säga hårt. Så till nästa långpass blir det att lägga larm på klockan när det går för fort!


Så vill jag också passa på att visa upp den senaste, eller snarare den kommande trenden inom löpning efter barfotalöpning nämligen toffelrun. Du spar massa tid och pengar eftersom du bara hoppar i morgontofflorna och drar ut.

Vilka är dina favorit skor att springa i?

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar