Hurry curry!

Vegetariska veckan fortsätter, till middag igår och således till lunch idag bjöds det på kikärtsbiffar med curry. Har provat många olika varianter på kikärtbiffar men brukar ha svårt att få dem att hålla ihop men dessa blev bra.

Ingredienser
Allt är lite höftat men eftersom jag fått skäll när jag inte anger mått så hittar jag på nu, lite på ett ungefär.

2 burkar avrunna kikärtor
1 gul lök
3 vitlöksklyftor
1/2 dl ströbröd
1/4 dl vatten
1/2 msk gul curry
1/2 tsk paprikapulver
1/2 tsk spiskummin
1 grönsaksbuljongtärning

Panering:
1 ägg
Ströbröd
Gör så här: Mosa kikärtorna. Stek finhackad lök och pressad vitlök. När det börjar se ok ut så lägg i kryddor och buljong. Blanda i kikärtsmoset. Blanda vatten och ströbröd och rör ner tills det blir en lite tjockare smet. Forma till biffar och vänd i ägg och ströbröd, stek i rätt mycket rapsolja så det inte blir torrt.

Servera med en sallad med spenat, ärtskott, tomat, avokado och couscous och gärna en klick mango chutney.

4 kommentarer:

  1. Gillar kikärter, men ibland är det som du säger svåra att hålla ihop! Ska prova ditt recept nästa gång!

    Nu är jag uppe i 2 st avokado ;)

    SvaraRadera
  2. Bästa tipset för att få vegbiffarna att hålla ihop är att blanda i ett ägg i smeten, och sen dryga med lite extra ströbröd/mjöl! Mina favvobiffar görs på mosade vita stora bönor, riven zuccini och fetaost :) Kul att du testar veggiestyle! Stay strong! ;)

    SvaraRadera
    Svar
    1. Körde ju med ägg och ströbröd nu. Bra tips på andra biffar det ska jag testa!

      Radera