Speciella små brödbitar- recept på LCHF bröd

Jag gillar att äta bröd, eller okej jag gillar att äta pålägg. Har nästan kommit så långt att jag kan äta pålägget utan brödet men inte riktigt. Har mixat lite med olika sätt att få till något bröd på som inte innehåller massa mjöl och annat. Tillslut hittade jag ett recept som funkar här hos Sofie Springer. Hon kallar dem för Smörkkare så det kan ju jag med göra.

Smörkkare

4 ägg
1 burk (250gr) kesella, valfri fetthalt
1/2 tsk salt
2 msk fiberhusk
2 msk linfrön
4 msk solroskärnor
1 dl mandelmjöl. Visste inte riktigt vad detta var så jag malde ner sötmandlar i mixern funkade fint
1 tsk bakpulver

Jag blandade samman allt med en slev och eftersom det stod i ursprungs receptet att det var bäst om plåtarna var varma så värmde jag dem. Grädda i ca 15 min på 200 grader. Jag fick ihop ca 8 små brödkakor, original receptet var på 20.Vet inte vad som hände...

Blev riktigt gott faktiskt! Eftersom jag inte fick i mig alla på en dag så hade jag med mig en till lunchen också eftersom jag åt soppa. Dessutom höll de sig mycket bra i påsen hemma och kunde även ätas två dagar efter och var inte ett dugg torra.


Säger bara- vi har en vinnare.


Här ser ni bröden naturella. Fina va?



Så här åt jag dem med basturökt skinka och en stor bit ost. Mumma!

3 kommentarer:

  1. Satt just och var sugen på att baka bröd så det passade bra att du la upp detta, kanske tar och provar snart..

    SvaraRadera
  2. Fantastiskt bröd!Jag äter inte gluten utan endast Paleo (stenålderskost) med mjölkprodukter. Så detta var poerfekt:)
    Kul att du kör CF tillsammans med din löpning också.

    SvaraRadera
  3. Kul att du gillade brödet. Ska börja med mer CF iallafall bara jag blir frisk

    SvaraRadera