Tröskelintervaller på löpbandet

Igår slängde jag ju ut frågan om det där med att springa på löpband och fick några bra svar från "Lidingöloppet på 2-timmar" och från Ironmän och kvinnor.

Man kan säga att de flesta var överens som att de är bättre att springa ute men att jag visst ibland kan springa på löpbandet för att få upp lite fart.

Så igår bestämde jag mig för att förlägga mina tröskelintervaller på löpbandet. Kan ni gissa att jag ångrade mig lite när jag kom utanför kontorets väggar och insåg att det var ju varmt ute och typ lite sol! Hade med lite för lite kläder för att ändra mig, även om det var sol så var det inte korta shorts och linneväder ute, inte för mig. Dessutom gillar jag ju inte att ändra mig utan håller mig alltid till planen...

Tur så började det regna också innan jag var framme på Eriksdalsbadet!

15min uppvärmning. Sedan mina klassiska tröskelintervaller 3x10 min med 5 min joggvila emellan.
Första gick lätt som en plätt fick till och med öka lite för att jag hela tiden råkade springa på plattan därfram, antar att man spinger för fort då?

Andra var lite jobbigare men höll ändå samma fart. Några ungdomar hade simträning nedanför och jag kunde roa mig med att studera deras teknik och ta tid på deras 25m intervaller. Många av dem var ruggigt snabba, 25 m på 15 sek!

Tredje var hemskt jobbig, försökte fokusera på simmarna. Hela tiden dök det upp tankar som. Sakta bara in lite så är eländet över. Jag behöver snyta mig, kan hoppa av 10 sek för att göra det. Törstig, ta en 5 sek paus och drick lite...

Men jag stod emot alla dessa tankar och ökade istället farten på bandet. Ont ska med ont bedrivas. Jag brukar tänka på olika citat så där när jag tycker det är jobbigt. Det som dök upp nu var " You are already in pain, you are already suffering. Get a reward from it!"

Ingen kan säga att jag inte var svettig i allafall och dessutom lite hålögd.
 
Efter passet körde jag Rasmus Hennings corepass och rehab för både knäet och den där dumma axeln som nu faktiskt är sitt normala jag igen. Ett tag fuskade jag lite med rehab för knäet och då gnyr det lite så det är väl likabra att bara köra på med detta.

1 kommentar:

  1. Pjuh jobbigt det låter, men snabbare blir man :)

    Jag körde tröskelintervaller idag på spinningen, tokigt jobbigt men effektivt!

    Haha kul att du kom ut med en ananas istället, det är väldigt gott om man får tag i en som är riktigt söt! :)

    SvaraRadera