Första simträningen

Igår kväll var det premiär, min första träning med en riktig simklubb tillsammans med massa andra simmare.Var klart lite nervös innan. Hur kommer det vara? Hur snabbt kommer de andra simma? Känt mig lite risig den senaste veckan så jag var orolig att kroppen inte skulle svara om vi skulle simma snabbt.

Det började med att jag glömt min badmössa. Man kan inte simma utan badmössa, särskilt inte sedan jag klippt mig det är liksom hår överallt. Tur så säljer de badmössor på Eriksdalsbadet, fick bli en blå denna gång.
En ny färg till samlingen
Ni vet att jag ojat mig en del över att det var krav på att kunna voltvända. Eftersom jag var på badet i otroligt god tid så han jag simma några längder och köra några voltvändningar innan. Och vet ni, jag kan typ voltvända! Dom är inte perfekta men jag simmar åt rätt håll efter iallafall.

Det var massor av folk som samlades. Totalt är det 4 olika grupper som tränar samtidigt. Crawl 1 och 2 samt Träning 1 och 2. Jag är med i Träning 1. Efter lite snack delade vi upp oss i banorna och sedan var det bara att köra. Fick lära mig att set på simspråk heter loop.

Först var det 10 min insim
Sedan en teknikloop
Fokus andning 3-6-3 taktsandning
50 1-2-3 glid
100 catch up
100 fokus första delen i armtaget
50 Ryggsim

Konditions loop: 100-75-50-25
Traktorfart
Progressivt
Hårt-lätt
max
Körde denna 2 gånger

200 avsim

Brukar inte simma ryggsim men såg hur några andra gjorde och härmade, tror jag kom undan med det, jag var inte den som hostade mest.

Konditionsloopen gick bra. Kom bakom en kille som hade bra fart för mig, vi startade med 5 sek mellanrum och mitt mål var att försöka hinna i kapp honom på hårda och max delarna. Lyckades inte. Men gjorde hårda och max 25 på 18-19 sek. Jag vet inte om det är bra, men jag kände mig inte helt slut heller.
Efter första varvet så sa han.
- Du är snabb, jag känner mig jagad...
- Det är för att jag jagar svarade jag.

Det var kul, tror detta kan bli en boost för min simning särskilt eftersom det just finns någon att jaga.

Glad Anna på väg hem efter simningen


1 kommentar:

  1. Åh vad kul med positiva känslor efter passet! Och du kan voltvända bara sådär? :) Du kommer bli riktigt vass!! Du är grym!!

    SvaraRadera