Mamma mia - spenat frikadeller

Oftast när man lagar mat eller bakar så tror man iallfall att det man kokar ihop skall vara gott. När jag igår kväll kokade ihop detta var jag högst tveksam måste jag säga!
Men resultatet var riktigt bra!

Spenat frikadeller
1 sötpotatis
50 g spenat
2 dl cashewnötter
1 ägg
Salt
Grönskasbuljong

Gör så här:
Skala och skiva sötpotatisen och koka den mjuk i ca 5 minuter. Blanda cashewnöttet, spenat, ägg med sötpotatisen och mixa ihop det till en lite grynig smet.
Koka upp ca 5 dl vatten och grönsaksbuljong. Forma små bullar av smeten. Smeten är kladdig så ett tips är att använda skedar. Lägg ner frikadellerna en efter en i buljongvattnet och låt det sjuda i ca 5minuter. Detta kommer se ut som en enda sörja men lyft sedan upp bollarna en och en.

Jag åt dem med risnudlar och tomatsås, men man kan äta dem med ris, sallad eller varför inte i en soppa!
Spenat fikadeller med tomatsås och risnudlar!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar