Utmaningen: Viloveckan

Det har varit en tuff period rent träningsmässigt för mig det senaste. Jag kickstartade träningen inför Lidingö Loppet med en veckasträningsläger hos mina föräldrar i Junosuando. Det är helt underbart att för en tid så leva som ett proffs, träna 2-3 pass om dagen och förutom det bara äta (färdiglagad mat), sova och bada bastu.

De 4 veckorna som följde därefter har också varit rätt så tuffa.  Det har varit mycket kvalitetsträning, främst simningen då jag kört många ligga på bassängkanten och spy-intervaller. Löpningen har vecka för vecka blivit tuffare, farten har ökat och långpassen blivit längre.
Jag har följt planen och det har gett resultat - inte bara kroppen utan hela jag är rätt så trött. Det är inte bara fysiskt utan även mentalt jobbigt att hela tiden köra lite tuffare och lite hårdare än passet innan. Men det följer planen, jag visste att jag skulle känna så här och nu så stort i kalendern står det VILOVECKA.

Vilovecka är också en utmaning, man har vant sig vid att köra på och blivit beroende av kickarna man får av att knäcka sig själv och sedan lyckas ladda om.  Träningen är ju som en drog och att frivilligt ta en extra dag ledigt kan faktiskt vara lika jobbigt som det är för en soffpotatis att ta sig till träningen.

Under viloveckan så:
  • Tar jag en extra vilodag
  • Jag äter mer
  • Kör jag ingen kvalitetsträning
  • Långpassen är mycket kortare
  • Styrketräningen är mycket lättare
I morse körde jag simning med mycket teknik, mycket flytplatta och mycket flyta på varje armtag.
En lite kortare serie som bara var strax över traktorfart (400-300-200-100)
Skeptisk uppsyn så efter viloveckans första träningspass

1 kommentar:

  1. Bra och väldigt klokt att slänga in viloveckor! Håller med om att det är en utmaning, denna veckan ska jag mest vila och bara köra lätta korta pass, det är väldigt konstigt att inte köra på flera timmar, men nu är det bara och vila sig i form :) Hoppas vi syns i ironman vimlet :)

    SvaraRadera