Min kropp värker

Milda Matilda! Vilken träningsverk jag har! Det är fritt fall och hoppas på det bästa varje gång jag ska på toa, att sträcka ut armarna är inte heller så lätt!

Hur hände detta?
Troligen är det från gårdagens styrkepass, tyckte inte att det var tyngre än vanligt men jag ökade på nåt kilo på alla övningar. Kände redan hur det kom smygande i går eftermiddag och under kvällen löptur kändes det som om skinkorna liksom var egna enheter som satt på där bak och inte som att de jobbade med mig.

Löppasset gick bra, snittfarten blev exakt som planerat 5.20 i 40 min. Kände mig, trots träningsverken, väldigt lätt och det var inga problem att hålla farten, snarare ville det som alltid gå lite fort ibland. Bäst av allt är att det inte känns alls i knäet (peppar, peppar).

Min planering för Lidingöloppet verkar vara bra, det känns om jag är påväg åt rätt håll om inte annat.
Styrketräningen har gjort att mina ben blivit mycket starkare dessa 4 veckor och det känns så klart i löpningen. Efter nästa vecka är det dags att lägga in lite mer explosivitet i benstyrkan också. Lite, lite åt gången för att känet ska på känna på det.

Det gäller bara nu att hålla sig till planen. Det är inte alltid lätt, visst hade jag kanske velat springa i  5-fart igår men då gäller det att tänka långsiktigt. Om jag gör det idag, vad innebär det då för torsdagens backpass, eller för dagens simträning?
Passen är konstruerade och placerade så att de inte ska påverka varandra, det finns ett helhets tänkande som är större än varje enskilt pass.

Det enda som måste ändras till nästa fas "grundträning" är att jag inte kan köra styrka på morgonen och tröslekintervaller på kvällen. Få se var jag ska sätta styrkepasset, troligen innan långsimningen på lördagar. Men nog kort emellan för att träningsverken inte ska hinna komma.

Många funderingar alltså...

1 kommentar:

  1. Härligt med träningsvärk!

    Skönt att planeringen funkar bra och det verkar ju ge fint resultat! Heja! :)

    Japp snart Kalmardags :)

    SvaraRadera