Ironman läxa nummer 2: Glasögonen under mössan

Första läxan var ju det där med att inte ha cykelhjälmen knäppt, eftersom det då kan bara svårt att få upp den när du lite kall om fingrarna och stressad kommer upp ur vattnet. Den andra läxan får ni om ni läser hela inlägget... avdelning cliffhanger!

Onsdag den 15 augusti sol och vind, Löpning
Allmänstatus: Ingen hosta eller förkylning kvar!
Kost: Sänker KH pga incidenten nedan

Jo tjena! Upp ur sängen 0730. När hände det sist?! Känner att det spritter i benen och det närmar sig. På schemat står det 20 min sim, 40 min cykel och 20 min löpning idag men det hoppar jag då förkylningen nyligen släppt. Tanken var att köra ett duathlonpass med 5 km löp, 1,5 mil cykel och 2 km löp. En bit in i löpningen blev det som Gunde Svan säger, tjuvsläpp där bak. SOS in i den obefintliga skogen. Totalt magras! Jag undrar om detta beror på pyttipannan jag gjorde på korvarna som var 2 dagar gamla eller ökade mängden KH? Hursomhelst sänks kolhydraterna för att inte ta några risker. Tillbaka till passet så slutade det så här.

Löpning
Mål: Att få starta cykeln med hög puls
Status: DNF
Puls: 169
Tid: 21 min, inkl SOS
Sträcka: 5 km, borde vara 4 min/km

Vad ska vi prata om idag? Kost under loppet kanske och annat smått och gott.

Ironman sponsras av powerbar och därför tillhandahålls deras produkter. Generellt har jag väl inget emot Powerbar men alla deras produkter innehåller nötter och jag har ju så klart nötallergi. Utöver detta gillar jag inte att äta fettrik energi under en tävling. Fettet ger givetvis mycket energi, men är svårsmält för magen. Jag föredrar att äta exempelvis Enervit som har fettsnåla produkter. Jag siktar på att äta 1 energikaka/timma cykel och 1 flaska sportdryck, detta kommer att täcka upp mitt energibehov på 1000 kcal/h. 

Simningen är nog det momentet som flest fasar för, alla vet att det kommer att vara stökigt i starten. Det kommer att delas ut och tas emot sparkar och slag. När du går ut mot vattenlinjen gäller det att hitta ett fält som är passande just dig. Jag har svårt att hålla farten själv när jag simmar, det finns inget att referera till etc. Jag kommer att leta mig till ett fält som jag tror kommer att hålla samma fart som mig. Hamnar man långt bak så är det stor risk att man inte kommer upp i fart och tappar onödig tid.

Så till läxan: Sätta mössan ovanpå glasögonen. Detta minskar iaf risken till att du tappar brillorna i stridens hetta...

Det ska börjas i tid! Dogge 2 år över redan på växlingar.1 kommentar:

  1. "Jag siktar på att äta 1 energikaka/timma cykel och 1 flaska sportdryck, detta kommer att täcka upp mitt energibehov på 1000 kcal/h" Räknefel eller annat fel? Är det jättestora bars med massa kcal eller superstark sportdryck? Sen kan kroppen max ta upp 250 (280-300) kcal/h om optimerat maxupptag under fys. akt. så¨att äta 1000kcal/h är mest elakt mot magen..

    SvaraRadera