Sörmlandsleden, 100minuters skoj

Igår testade jag, Anna och Ulrika Sörmlandsleden. Vi hade bestämt  oss för att springa etapp 1 och 2 alltså från Björkhagen till Alby friluftsgård. Perfekt logistiskt eftersom det går t-bana till Björkhagen och buss hem från Alby Friluftsgård. Sträckan skulle vara 8 + 6 km det slutade på 15,7 så lite extra sightseeing fick vi.

Det var fint väder, alla var peppade och det enda som kunde stoppa oss var att vi inte skulle hitta vägen. Men Sörmlandsleden är bra utmärkt med orange. Bara på ett ställe som vi sprang lite fel och kom upp mot Hellas. Det började med lättsprungen grusväg i Björkhagen, jag fick lite då och då berätta att här åkte jag minsan skidor. Sedan styrde det upp i skogen, riktigt kul spår med rötter, stenar, lera och mer rötter. Lagom mycket upp och ner. Endast en upp som inte gick att springa då det var förbrant och dessutom typ klippvägg.

Solen sken lagom och det var perfekt temperatur. Knäet sade ingenting och vi rullade på i fin fart. I skogen spelar ju tempot ingen roll men när det blev lite mer lätt sprunget så ökade farten naturligt. Dessutom var det fina omgivningar även om man mest fick fokusera på var man satte fötterna.

Det var kul helt enkelt. Framme i Alby friluftsgård så fanns det en servering som sålde glass det är ju inte helt fel efter nästan 2 timmar i skogen.
Ser galen ut men glassen var god.

2 kommentarer:

  1. Kul med löpning i grupp och i skog! Skönt att det känns bättre i knät nu! :)

    SvaraRadera