Tänk att det ska behövas en cyklist

Korta backintervaller, 10x45 sekunder som blev 10x50 sekunder för att min Garmin bara kan ställa in sig på 10sek. Har ganska just upptäckt (läs lärt mig använda) intervallfunktionen på klockan och det är ju väldigt praktiskt.

Sprang 3km uppvärmning med lugn jobb och lite ryck, kom på att jag borde göra lite löpskola men kände inte för det idag. Sedan var det dags för backen. Har en backe som är hyfsat brant och väldigt lång, perfekt för korta intervaller. Första 4 gick nog lite väl slött inser jag så här i efterhand.

På nummer 5 så  var det en cyklist lite framför mig i backen och jag gillar ju inte att vara nummer två. Så först fick jag jaga för att komma ikapp och sedan ville jag ju vinna...
Cyklisten log och sa bra jobbat åt mig när jag var på väg ner och han fortfarande var på väg upp. Då insåg jag ju också att de första gått för sakta så det var bara att hålla samma fart på resterande 5 intervaller.
Den snabbaste sist och då kom jag upp i 4.10-fart. Bra att veta till nästa gång så man inte fuskar.

Förbannade mig själv för att jag bestämt att göra det där corepasset 2 gånger i veckan, man är ju inte jätte sugen på det när man kommer hem från ett backpass och faktiskt redan joggat ner. Men står det i träningsschemat så gör det.

Jag kör bland annat sidoplankan med benen på bollen så här
Bra övning!
Ni får ursäkta att jag är lite hängmatta på bilden men det är för att jag ju tar foto. Först klarade jag faktiskt inte att stå still så här nu 4 veckor senare står jag 45 sek helt stilla! Det är inte så lätt som det ser ut, testa så får ni se, bollen vill hemskt gärna rulla iväg

I morgon är det vilodag, som jag längtat!

En sån där bloggbild. Kan nämna t-shirten från Smartwool, bra skit!

2 kommentarer:

  1. Vilka grymma pass du levererar! Tuff magövning! Njut av vilan imorn! Jag har haft välbehövlig vila idag :)

    SvaraRadera
    Svar
    1. Tack! Har mycket förlorad tid att ta igen. Nu närmar det sig för dig...

      Radera