Rå chokladkaka med hallonfrosting

Hade familjen Cirkus Selmedal på middag igår, namnet beror mest på deras lilla 1 åriga monster som nu lärt sig gå... Hur som helst så hade jag hittat recept på en efterrätt hos Lina som bara såg så mumsig ut och som jag viste skulle falla iallafall cirkusmamman i smaken.

Hur kan något så nyttigt vara så gott?

Rå chokladkaka med hallonfrosting
3 dl cashewnötter
15 dadlar
4 msk kakao
3 msk kokosolja (hade bara kokossmör och 1 msk men det gick bra det med
1 tsk äkta vaniljpulver (alltså inte vaniljsocker, finns i bakhyllan)

Kör cashewnätterna i en mixer, grovleken på nötterna bestämmer ju hur grov kakan blir. Kärna ur dadlarna och blanda ihop allt. Jag knådar ihop det med händerna. Sätt i en form och ställ i kylen tills servering.

Hallofrosting
Frysta hallon
Honong eller algarve sirap

Blanda ihop till önskad konsistens

Bred ut hallonen på kakan och servera och mottag publikens jubel!

Jag kan också konstatera att bortsett från onsdagens simträning är det nu 1 månad sedan jag tränat. Jag trodde jag skulle kunna köra igång i helgen men mitt halsont kom tillbaka i torsdags. Inte ont, ont men den är retlig särskilt på kvällarna. Vad tror ni där ute, kan jag köra igång lite, lite lätt ändå. Känner inga andra förkylningssymptom.... Svårt

3 kommentarer:

  1. Mmm verkligen en toppen efterrätt!! :) kul att den gick hem:)

    Svårt det där med att träna eller ej, om halsont så bör man ju ej träna..svårt när det kommer till och från!!

    SvaraRadera
  2. Om du med kokossmör menar kokosfett, så är det samma sak som oljan. Fettet blir flytande vid 24 grader.
    (om nu inte kokossmör är något helt annat!?)

    SvaraRadera
    Svar
    1. Menar nog kokosfett inte sånt där smör som man har i ischoklad...

      Radera