Första passet med Junosuando IK i Ursvik

Nu undrar ni säkert vad jag håller på med, särskilt alla bybor som hittat bloggen och undrar var Ursvik ligger och varför jag inte hälsat om jag ändå är i byn...

Förklaringen är den att jag och fröken Gundemark ska tävla för Junosuando IK på Vasaloppet, kändes som att klubbens skidsektion behövde lite nytt blod och vi behövde en klubb så valet var självklart. I går var det dessutom permiär för våra gemensamma långpass, premiärpasset gick på Ursvik extrem spåret. Bara hört talas om detta spår så jag såg verkligen framemot att testa det.

Riktigt fint terrängspår med mycket uppför, var jäkligt glad att se att mina skills i att springa uppför fanns kvar och jag kunde trycka på i backarna. I övrigt tog vi det rätt lugnt, avhandlade både träningsläger i Sälen och var vi ska plancera våra föräldrar under loppet.
Totalt blev det 19,4km, grämer mig lite att vi inte tog de sista 600m för att nå 20exakt men det kommer fler gånger.

Helgens bästa inträffade dock i fredags och lördags. Ni har väl inte missat att jag haft lite problem med mina rullskidor? De har i nästan knäckt mitt självförtroende att det varit så tungt att åka. Även Alewalds var trötta på mina rullskidor så jag fick ett par nya! Bästa servicen jag varit med om då jag helt fritt fick välja rullskidor ur deras sortiment, dessutom tyckte de att mina biningar var under all kritik så jag fick ett par nya.Sånt händer bara inte. Tog ett par fina Skinor med en kärna av trä som gör att de sviktar lite. Var ute och körde i lördags och grät inte längre, så nu är jag inte så impad av alla som åker rullskidor i 3.30-fart för det kan jag med göra!

Vilken känsla, vilken skillnad!

AA skii på!

3 kommentarer:

  1. Fasen, nu blir man sjukt sugen på att köpa ett par nya rullisar :) Avskyr mina ubertröga och vibrerande Oneway :)

    SvaraRadera
  2. Håkan det är som dag och natt! De där Oneway skidorna passar bäst som brasved!

    SvaraRadera
  3. Jo, jag var sjukt nära att köpa ett par nya i våras. Blir det ytterliggare en Vasasatsning 2013 kommer jag garanterat införskaffa nya! Jag har ju testat ett par Swenor fibreglass. Det skönaste var inte att de gick snabbare utan att de gick så otroligt mycket mjukare!

    SvaraRadera