Ett glas mjölk

Måndag: ny vecka, nya möjligheter.

Nu känns det faktiskt som så, jag känner mig helt frisk och återställd och redo att köra igång. Det är 6 veckor sedan jag tränade för fullt, 3 av veckorna var ju planerad säsongsvila med viss träning och 3 veckor förkylning. Känner mig fullständigt ur form. Men det är inte nu jag ska vara i form heller det är om 4 månader så det finns tid och möjlighet att ta igen det som är tappat.


Jag har försökt göra en del förändringar i min träning och kost nu jämfört med under våren och sommaren.

Träning

Träningsdosen ska jag minska genom att prioritera om mer kvalitet för kvantitet. Tagit bort ett styrke pass och kommer under grundträningen att jobba mycket på att bli starkare främt på ett sätt som ska gynna skidåkningen. Jag har också tagit bort simningen, hur bra och skönt jag än tycker det är så måste jag prioritera. Fokus ligger på löpningen och rullskidorna samt att jag lagt in stavgång i backe.


Kosten

Efter en noga genomgång så har jag insett att jag legat aningen lågt i mitt energiintag. Mycket tror jag jämnas ut med att jag minskar träningsdosen men jag har ändå lagt till lite mer energi främst till frukosten och också till maten dirket efter träningen. Jag har slarvat lite med att få i mig bra energi efter träningen och då är ju kroppen extra mottaglig för i princip allt så jag hoppas detta ska hjälpa mig att hålla mig frisk.


I morse var det dags för styrketräning på schemat stod bland annat; chins, dips, marklyft tunga benböj. Det var tungt och jag kommer ha ont i morgon!

Mellanmjölk och en bit nötbröd som jag bakade i går.

1 kommentar:

  1. Tja! Se till att få sjukt mycket stakträning samt träna stakteknik, så blir det roligare att åka de nio milen!

    Om du ändå ska dricka mjölk, kan du väl välja den som är minst processad dvs gammeldags mjölk...=)

    /Christian

    SvaraRadera