Fel på materialet

Ibland försöker man, ni vet skylla på materialet för att täcka upp för ens egna brister. Skorna var inte nog snabba, klockan visade fel, funktionärerna var helt lost.


Under gårdagens skidträning kunde jag omöjligt hänga med de andra på rullskidorna. Ett tag undrade jag vad som hade hänt, är jag så här svag? Tränaren blev lite frågande när jag kom ner för backarna helt slut eftersom jag fick staka som en galning för att ha en chans att hänga på. Gjorde lite test och visade sig att mina 2:ans hjul rullar sämre än ett par 3:ans hjul samt att det är något hackande i ena hjulet. Innerst inne visste jag att det inte var mig det var fel på!
Säger bara: fortsättning följer…


I dag är det torsdag, eftersom jag har planerat in två långpass i helgen så är fredag vilodag, dessutom ska jag på ett event med Free Radicals så idag blir det två pass. Började dagen med ett styrkepass på gymmet säger bara; jag har blivit svag. Men det gäller att vara ärlig mot sig själv och om 4 månader kommer jag vara starkare.


I eftermiddag är det intervaller 4x4min. Målet är att ligga på kring 90% av maxpuls under intervallerna. Detta skall enligt de norska forskarna Hoff och Helgerud vara det mest optimala för att förbättra sin syreupptagningsförmåga. Mellan varje intervall ska man jobba på ca 70% av max. Funkar det? Ingen aning faktiskt men det sägs att Marit Björgen tränar på detta vis. Marit Björgen, kör hon 4x4 så gör jag också det.

4 kommentarer:

 1. Kul satsning du gör! Kör hårt på intervallerna så slår du Björgen snart :)

  SvaraRadera
 2. Tackar för förtroendet Erik.

  SvaraRadera
 3. Klart man skall skylla på mtrl :) Nej skämt o sido så fixar du det oavsett mtrl.

  SvaraRadera
 4. Tack Christer men det ser ut att bli lite nytt material!

  SvaraRadera