Simövningar

Här kommer det efterfrågade inlägget om tekniklövningar i vattnet. Följande övningar gör jag med eller mindre varje pass, ibland i insimmet, ibland i avbadet och ibland genom hela passet. När jag jobbade som PT fick jag ofta höra att mina tekningar var så pedagogiska så nu får ni också se underverken!

Här är er tränare för dagen!


Catch-up
Ligg med bra position i vattnet, simma som vanligt med skillnaden att ena armen ligger kvar i utsträkt läge tills den andra möter upp. Tänkt på hela simtaget och på positionen i vattnet. Tänk på att få glid


En arms-simtag
Denna gör att du kan fokusera på en arm i taget. Du kan använda dolme eller fenor om du tycker det är svårt att få flyt. Simma 25m med en arm och håll den andra rakt efter kroppen, alternativt är att hålla en flytplatta i den andra. Jobba verkligen genom hela draget med armen!


Finger dopp
Detta är lite av en favorit. Simma som vanligt i fart 1 eller 2. Men dina fingrar skall precis dra över vatten ytan som bilden visar. Otroligt avkopplande och "närvarande" övning som får dig att hålla den där höga armbågen och inte simma som en väderkvarn.


Streamline Side-kick
Övar dina bensparkar. Ligg utsträck med bra vattenläge, gärna med fenor. Andas ner med näsan ungefär i armhållan, gör en liten vridning när du hämrar luft. Pendla starkt men kontrollerat med benen.

1 kommentar:

  1. Tack för fina och bra bilder på övningarna! :) ska bli bättre på att simteknika!

    SvaraRadera