Jag är inte så stark länge

Efter att ha varit totalt däckad i förkylning hela förra veckan så är jag nu tillbaka.

I fredags hade jag tester inbokade på Sophiahemmet för att kolla mitt knä så trots att jag inte var helt frisk så ville jag inte ställa in utan gick dit. Syftet var att testa styrka och framförallt kropps- och knärkontroll. Jag klarade alla tester med guldstjärna! Vilket kanske inte var bara positivt för de hade trott att dålig kropps- och knäkontroll var orsaken till mitt onda knä men efter alla tester så visade det sig att jag hade exemplarisk knäkontroll.

Istället för att enbart titta på knäet så tittade det även på andra delar av kroppen och min fot kommer alltid upp som en liten bov. Jag trampar verkligen extremt snett med höger fot men eftersom jag vet om detta så har jag blivit bra på att kontrollera den, jag kan alltså spänna upp min fot så pass att jag inte trampar snett. Detta leder dock till att jag ofta får kramp i foten men det kan man ju leva med.

Dessvärre så verkar det också som att mina försök att fixa min fot också lett till att jag spänner sätet och får ont i höften samt att jag överanstränger knäet. Så träna lite mer fötter men också fotbäddar...
Jag är extremt kluven till fotbäddar och ska återkomma till detta i ett senare inlägg.

Vad mer som kom fram är att jag ju inte längre är så stark. Förr var jag jätte stark, sedan sade någon att det är dåligt för löpare att vara jätte starka för det är så mycket muskler att bära runt på så du blev jag svag och det var där detta skade elände började. Alltså lyssna aldrig på någon annan!

Så tillsammans med läkaren, ortopeden och de två sjukgymnasterna som engagerade sig i mitt knä kom vi överens om att det är dags för mig att sluta fjanta runt med bollar och 3x15 reps och istället bli stark! Det känns kul. Två pass i veckan, hela kroppen tung styrketräning med 6-8 reps! Jag testade detta pass igår och idag har jag ont överallt, till och med i biceps. När hände det senast?

Jag var ju en riktig gymråtta tidigare och min kropp vet exakt vad som förväntas av den när den ställs framför en olympiskstång. Jag ser fram emot att bli stark!
En gammal bild där jag ligger under bänkpressen

 

1 kommentar:

  1. Hey! That’s a extremely nice post. I’m very certain
    I'll suggest it to my co-workers.In case you post more posts please email them to me.

    my web-site having trouble getting pregnant with second baby

    SvaraRadera