Spinning och springning

Känner mer och mer sug efter träningen, känner att jag mer och mer kan pusha kroppen att ta ut sig, mjölksyran kommer inte lika snabbt och jag tål den på ett helt annat sätt än bara för några veckor sedan. Har ju börjat köra spinning en gång i veckan och det har ju varit en lite spännande diskussion om skillnaden mellan spinning och cykling, Orka mera Anna tog ocksåupp det.

Har du någon åsikt om det?
Förr körde jag spinning, det är lite som att dansa eller köra ett gympapass, cykla i takt till musiken, köra jumps och tanken att för att det ska vara jobbigt måste man stå upp och cykla. Jag tror inte att spinning gör mig till en bättre cyklist. Så på onsdagens ”spinning klass” så körde jag lite mitt eget cykelpass. Jag körde på tungt och satt faktiskt ner nästan hela passet och bara matade på i tunga backar när det andra stod upp. Tänkte att inget kan vara värre än ”Pastorns backe” på Vätternrundan.
Svettig efter CYKELpass
Kände mig riktigt nöjd och glad efter passet och körde därefter lite fler styrketräning för att återigen bygga upp min överkropp som blivit lite väl klen!
Löpningen eller snarare joggingen går också bättre och bättre. Jag har varit hos knäspecialist på Sophiahemmet i veckan och fått klartecken att det är okej att springa så länge det inte gör ont. Cystorna jag har i knäet är troligen inte farlig och kommer kanske försvinna av sig själv ( mycket troligen och kanske…) Så jag fortsätter att öka på med 5 min per vecka på mina pass och är nu uppe i 35 min och det blir rätt exakt 6 km, så jag kan ju inte direkt säga att jag springer fort. Men jag springer i alla fall! Om några veckor kommer jag nog att kunna öka farten lite och sätta in lite fler intervaller! Det kommer bli så kul!

Med tanke på min missmatch i med min simutrustning så kan jag idag visa upp en betydligt mer matchande Anna. I ny fantastiskt tunn dunjacka från Haglöfs!
Matchingt blå i jacka från Haglöfs!

1 kommentar:

  1. Nej INGENTING kan vara värre än Pastorns backe, fy tusan, hemska minnen!

    SvaraRadera