Nöjd och glad kexchoklad!

Många säger att man alltid ska vara nöjd med det man lyckats med. Nöjd och glad med att du tränat och nöjd med resultatet från din tävling, du gjorde ju ändå ditt bästa, eller hur?

Jag håller inte riktigt med. En vän till mig har ett halsband där det står att den mätta dagen är den sämsta dagen. Att vara mätt är såklart en synonym för att vara nöjd och motsatsen hungrig är driven. När du är mätt och nöjd vad gör du då? Jo lägger ner.  Ja du kan nästan lägga dig ner och dö för när du är mätt och nöjd så kommer du inte länge!

Nu menar jag inte heller att du aldrig ska vara nöjd och aldrig glädja dig åt vad du åstadkommit.  Om du klarar att simma 50meter på under 40 sekunder, ge dig själv då en klapp på axeln och ett uppmuntrande leende men innan svetten torkat fråga dig själv vad som kommer näst. En klapp på axeln och en känga i baken helt enkelt. Bara för att du nått hit ska behöver du inte sätt dig ner och nöja dig. Det låter ju så mycket bättre på engelska, why ge good when you can be great?

När passet är avklarat eller målsnöret passerat, gå inte därifrån nöjd gå därifrån stärkt av insikten om att du kan bättre!

1 kommentar:

  1. Mycket bra skrivet Anna! Jag tror det är den stora skillnaden mellan en motionär och en "elit-motionär" / elit. En som tränar på hög nivå blir sällan nöjd, kanske precis efter en fin prestation men kort därefter börjar man kolla framåt mot nya mål igen. Och att faktiskt lyckas med ett mål gör ju bara att man vill bli bättre och bättre, så blir det iaf för mig :)

    SvaraRadera