Simma - springa-rehab

När jag skrev rubriken just så tänkte jag:
Ja det var ju detta springande och simmande som fick mig att måste tillbringa majoriteten av min träningstid rehabandes...

Jag var lite mör i kroppen efter lördagens 2 tim långa hota yoga stå på händer workshop, det tar bra i magmusklerna att försöka stå upp och ner. Var därför glad åt att simpasset idag var teknik.
Tekniken är verkligen det viktigaste när man simmar, man ser så mycket lustigt i bassängen ibland så det är inte riktigt klokt.

Började med insim, sedan tränade jag olika farter och så ett lite längre block och efter det körde jag 8x25 med dolme för att öva armtagen. De längre serierna kör jag med fenor för att inte belasta axeln för mycket medan jag kör det kortare utan. Jag tycker det funkar bra.

Dagens pass och en väldigt gul dolme!
Efter simningen böt jag om lite snabbt och drog i mig lite enegri sedan upp och ställade mig på löpbandet, vill ju inte ta en chans att missa veckans andra 25 minutare. Fick lite påpekanden om löspteget av min bror, tror vi får boka in en längre sesion löpteknik när det blir mindre halt ute. 25 min gick snabbt och var inte alls så plågsamt som förra veckans 20 min. Detta visade även min puls som trots samma hastighet och simning innan låg flera slag lägre än förra veckan.

Efter löpningen kommer rehab, kör mina vanliga övningar men har lagt ju fått uppgradera några övningar så nu kör jag exempelvi enbens knäböj med hjälp av TRX samt utfall i TRX och också sidoplankan. Man får jobba på hårt. Magövningarna är just nu 1000 varianter av fällkniven känns det som, det är övningar jag fått av min yoga instruktör. Mjölksyra kan man säga.

Jag har deltat upp min magträning så jag två dagar kör lite mer core med boll och en dag kör lite tuffare "6 pack" övningar.

2 kommentarer:

 1. Simningen är verkligen en värld för sig! Önskar min teknik vore bättre, vill kunna simma snabbare! :) Men jag har ännu några månader på mig att nöta! Kanske kan vi simma tillsammans snart, ingen sthlm resa är bokad ännu men jag hoppas att det kommer snart en resa dit!

  Träning med TRX band är verkligen grymt. Jag har haft ont i kroppen varje gång jag har kört det.

  Mitt hampaprotein smakar knappt något, har blandat det i mina smoothies.

  Vad kör du för övningar när du kör tuffare 6 pack övningar? :)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Det vore himla kul att simma ihop, hoppas på snart! Jag hittade en app som heter 6 pack abs =)

   Radera