Den som vägrar ge sig vinner!

Jag har mer och mer kommit tillbaka i simningen, jag kör nu två pass i veckan som är omkring 1500m eller 45 min. Jag har inte känt av något i axeln på länge men jag skyndar långsamt. Jag har inte kört några snabba intervaller utan istället har fokus legat på teknik och på att växla mellan olika farter och långsamt har jag byggt upp serierna från att ligga på 200m till att bli omkring 800m.

Det enda som har retat mig är att det har känts så jobbigt, jag har inte känt så mycket flyt, vattnet har mer varit sirap. Det är kanske inte så konstigt att jag känt mig spänd för jag har ju spänt mig dels för att jag fokuserat så mycket på tekniken och dels för att jag är rädd att det ska göra ont i axeln.

Gårdagens pass började med teknik som vanligt (några har frågat och det kommer ett inlägg med teknikövningar!) sedan körde jag en lite längre serie om 800m som jag körde med fenor och sedan en lite kortare serie på 400 m utan fenor. 50 m in på den kortare serien kom jag plötsligt ikapp killen framför mig och jag kände styrka. Jag kände igen känslan, det är så här det ska kännas när det går bra!

Allt bara stämde. Jag höll armbågarna högt under hela simtaget, jag hade ett bra vatten läge och fick verkligen med bålen i rotationen vilket ger extra kraft och slutligen så fick jag till den där sista lilla tricepspressen på slutet av armtaget. Jag ville nästan inte sluta simma! Jag började le, ansiktet slappnade av och utan att pressa (nämnvärt) kom jag under 40 s på 50 m för första gången på länge! Jag ville inte sluta simma, det blev mitt längsta pass sedan november med 1850 m!

Vad vill jag ha sagt med detta? Jo, att det lönar sig att träna teknik, att nöta och nöta och justera!
Här är de simprylar jag hade med mig igår. Jag skulle nog behöva en stylist för det är inte en enda färg som matchar. Tur att min baddräkt är svart när min glasögon är lila och vita. En gång matchade de min badmössa iallafall. Tills jag tappade den och fick köpa en ny blå.
Bilden visar ju också att även simning är en materialsport!

2 kommentarer:

  1. Vilket grymt simflow, härligt! Jag har lite svårt för rotationen, men som du skriver det gäller att nöta! Jag vill ha sommmar nu och kunna simma open water:) men först måste en lite varmare våtdräkt inhandlas, kör du orca? Vad tycker du om den?

    SvaraRadera
    Svar
    1. Rotationen är svår gäller att hålla huvudet still. Ja jag har Orca har inte haft så många så svårt att jämföra

      Radera