Blir du svag av din lussekatt?

Igår var jag på föreläsning med Lars Frölander, Ulf Kilman och Friway.  Jag gick mest för att höra på Lasse såklart men det Ulf pratade om och visade var otroligt intressant. Men varning för långläsning…

Ulf Kilman är kinesolog, kortfattat kan man säga att grunden i kinesologi bygger på manuell muskeltestning. Man tolkar kroppens elektriska impulser och den neurologiska funktionen och det var detta Ulf demonstrerade igår kan man säga.
Jag själv är ju lite lättlurad och vill gärna tro på mirakelmedicin så med mig hade jag min vän Elin vars mor är doktor och hon är en anhängare av vetenskap kan man lugnt säga. Vi båda var trots allt lite skeptiska när Ulf tog upp folk på scenen och visade olika saker.

Det började med att han testade personers muskelstyrka genom att man skulle hålla ut en arm och så skulle han trycka ner dem. När det var bevisat att personen var ”stark” så utsatte han dem för något som att gå konstigt, lukta på spritpenna eller äta vetebröd.
En tillsynes frisk kvinna testades och hon verkade stark, sedan fick hon äta en bit vetebröd och då kunde hon inte hålla emot samma tryck som hon just kunde, det tog ca 10 min innan hon återfått styrkan. Man kan ju tycka att detta är lite hokuspokus så när han frågade om det var någon som var skadad som ville komma upp så hoppade jag fram.

Jag sade inte var jag var skadad utan fick ligga på rygg på en brits och han testade min styrka, var stark utom i höger illipsoas och höger axel (surprise) han märkte också att vänster arm var kort och vänster ben var kort som alltid. Ulf förklarade att om man är kort höger-höger så beror det ofta på mat och om det är som jag vänster-vänster så är det muskulärt. Hur som så får jag hålla handen på mitt vänstrabröst och han gör något vid mitt huvud och så är allt lika långt….
Testar styrkan i benen och hittar svaghet
Sedan får jag ta av mig skorna och testa styrkan i benen, det är inga problem jag håller emot. Sedan ber han mig ta på mina skor med inläggsulor i. Testar styrkan igen och jag kan inte hålla emot! Ställer mig barfota och jag håller emot på med skorna utan sulor och jag håller emot. Ställer mig bara på sulorna och jag kan inte hålla emot…
Testar styrkan i benen...
Skamsen Anna med skor utan sulor...
Orsaken var att vi utsätts för en hel del saker medvetet och omedvetet som påverkar vår kropp och när kroppen utsätts för exempelvis en lussekatt så går hela kroppen igång på att ta hand om lussekatten (vetet)och andra funktioner sätts ur spel för ett tag.
Spännande va? Jag tycker det iallafall.
Det hade helt klart varit spännande, nyttigt och lärorikt att gå hos Ulf men allt har ju sitt pris… Kanske bäst att utbilda sig själv till kinesolog?

 

 

 

5 kommentarer:

 1. Anna, du vet inte om det, men in några övningar du fått av mig, är det kinesologi inblandat ;)

  SvaraRadera
 2. I några övningar ska det stå... bakom flera övningar ligger kinesologi och meridianer mm som påverkar.

  SvaraRadera
 3. Det finns en massa klipp på tv4.se/play från Malou (efter 10) där Ulf gör samma test (med vetebullen och skorna). Jag går hos en annan kinesolog i Örebro (när jag är hemma i Sverige) för at bota min migrän. Har helt klart blivit bättre!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Sett det klippet faktiskt. Jaha gör du, det var spännande. Ska kanske titta på det ;)

   Radera