The more you sweat in practise

... the less you will bleed in battle!
Det var dagens motto!

Ledig dag, eller nästan iallafall. Morgonen började med lite jobb, en kopp kaffe och lite snicksnack med Rumäniens ambassadör. Kaffet var rena rama raketbränslet för sedan dess har det gått undan.

Började med att cykla. Huvuddelen var 2x30min tröskelintervaller. Körde ut till Ekerö och när allt krångel var klart, det vill säga när jag var vid slottet så körde jag igång. Ekerö bjöd, som sig bör, på en fantastisk motvind från alla håll. Men jag körde på fokus och trampa, trampa,trampa. 5 min rullvila och sedan på nästa. När jag kom hem märkte jag att min toppfart varit 38,2km i timmen! Glad att jag inte sett det för då hade jag nog blivit rädd och ramlat! Vet nog var det var, det där långa lätt sluttande partiet med fin aslfalt. Svalde en fluga där, kan också ha varit en fiskmås med den farten och mitt öppna gap kan nog vad som helst ha passerat!

Under passet när det var som värst så tänkte jag, det ska vara kul att cykla Vätternrundan...

Hemma igen efter lite mer än 2 timmar och 52km. Åt lite mat, tog det lite lugnt och packade simväskan.

Säger en sak, idag var jag vass! Ni vet man har dagar då man faktiskt kan köra skiten ur sig själv. Var nog boostad av mitt eget ego och bara körde som en galning i bassängen. Den näst sista 100m intervallen så höll jag faktiskt på att spy, efter den sista hängde jag på kanten och flåsade så jag kände mig som en valross. Efter avbadet så fick jag rulla och sedan krypa upp över kanten och bort till bänkarna. Världen snurrade, men inte jag!

Grymt skönt, länge sedan jag känt mig så nära döden, det måste man unna sig ibland.
Därav dagens motto: The more you sweat in practise, the less you will bleed in battle

När körde du skiten ut dig själv senast, unnar du dig det ibland?

Tog en paus i cafeét på badet och åt lite biskvi, om det är fredag och man kört som jag gjort är man väl värd en biskvi. Gottis var det!

1 kommentar:

  1. Gott! Härligt jobbat! Intervaller är grymt!
    Njut av fredagskvällen! :)

    SvaraRadera