Ett duathlon

1 maj - arbetarnas dag, firade detta med att arbeta som tusan på Scotty.
Under cyklingen igår kände jag att det är dags att börja köra lite fart, få upp lite flåset och låta benen känna på mjölksyra. Så planen var, så klart 4x4min med 2 min rullvilla och som alltid är målet att få pulsen över 95% av max.

Uppvärmningen var lång, hemmifrån till Ekerö alltså närmare 45 min. Sedan var det bara att köra på. Fick upp ordentligt med fart och jag bara öste, ingen mesande eller tänkte på att jag ska ta mig hem också. Mjölksyra sprutade ur benen och tillslut även ur öronen. Hängde på några snubbar från Fredrikshof och jissen de hade bra fart. Kom bort till Stenhamra och där var intervallerna slut så då var det bara att vända och cykla hem. Ett tag var benen så skakis att jag knappt kunde trampa. Tur kom de där Fredrikshof snubbarna igen och jag kunde försöka hänga på- det gick inte.

Tog mig till Brommaplan där jag fick en liten paus i solen då en vän mötte upp för att ta en glass. Ångrade lite att jag hade stannat för det var inte lätt att börja trampa igen! Benen bara skakade! men vad mer kunde jag göra än att fortsätta. Know your limits but never accept them! fick bli det passets ordspråk.
Glad men trött efter cykelintervaller och innan den lilla löpturen
Hemma böt jag om till löparskor och tog av cykelbyxorna och väntade in sambon som skulle agera farthållare på min 20min löprunda. Hans uppdrag var helt enkelt att se till att jag inte sprang för fort och inte heller för långt. Sista 500m fick jag frifart eftersom... JAG INTE KÄNT NÅGOT I KNÄET PÅ HELA TUREN.

Vilken lycka, fick faktiskt en liten tår i ögat när jag kom hem och insåg att det inte gjort ont.
Kände lite i knäet på cyklingen men när jag rättade upp benet och såg till att det var rakt så försvann känningen. Måste alltså jobba mycket med muskelbalansen i benet. Sprang också med knäskydd så det kan också ha påverkat att jag inte fick ont. Dessutom hade jag andra skor än i lördags, ett par skor jag verkligen gillar som egentligen är trailskor fast mer åt hybrid hållet.
1 kommentar:

  1. Åh grymt med duathlon! Och så KUL att knät kändes bra! Heja heja! :)

    SvaraRadera