Det är tung att cykla

Jisses, jisses! redan i morse när jag cyklade till jobbet så kände jag att kvällens cykelpass skulle bli tungt. Jag skojar inte när jag säger att benen riktigt skakade till och med på vägen till jobbet. När jag kom fram så hade jag svårt att gå, benen darrade lite och kändes som typ två stockar.

Försökte att dricka mycket under dagen inte för att det skulle hjälpa men som jag alltid sagt så är placebo effekten den enda sanna effekten!

Kvällens cykelpass var komponerat av min bror Johan. Började med uppvärmning lite lätt, ungefär nog länge för att jag skulle tråkla mig ur stan. Sedan följde några 30 sek ryck för att få upp pulsen varierat med enbens tramp. Det kändes lite konstigt men troligen behövligt. För den oinvigde så handlar det om att ta lös ena foten (om man har cykelskor) och bara trampa med ena benet för att på så sätt få en bra teknik.

Därefter började jobbet 2x25 min med den högsta snittfarten. Ångrade lite att jag körde ut mot Älta för det var mycket uppför, försökte tänka att här har jag ju stakat uppför på rullskidor så det borde ju inte vara någon konst att cykla...
Snitt farten blev 27km/h.

dessutom har jag nu sammanlagt cyklar längre än Vätternrundan! Är uppe i 35mil, inte så illa på 2 veckor. Snart redo för längre rundor!

Benen var verkligen tunga och det känns att det är dags att vila dem. Tål heller inte så mycket jobb, det kommer nog ta ett tag att få tillbaka sina gamla ben men det kommer. Tålamod är det som gäller. Men idag kände jag inte ett skvatt i knäet på hela passet. Det är helt otroligt!

Kvällen tillbringas i soffan med kompressionsstrumpor för nu har jag ju officiellt semester!

Det är skönt av vara helt slut i kroppen! Kompressionstrumpor från GoCoCo
Så får ni troligen klara er utan mig i en vecka medan jag semestrar. Men sedan är jag tillbaka och förhoppningsvis kan jag rapportera om lyckad löpning!

2 kommentarer:

  1. Härligt med cykling! :)

    Önskar dig en trevlig semester!!

    SvaraRadera
  2. Cykling är kul, även löpning.

    Ha en bra dag!

    SvaraRadera