En latmask!

Styrketräning på schemat idag, ni vet ska man bli en bra löpare behöver man stora biceps...
Det har varit många tidiga mornar denna vecka av den orsaken att det har varit mycket inplanerat på kvällarna  så enda tiden för träning har varit på morgonen. Detta i kombination med att jag faktiskt känner mig lite sliten i kroppen, möjligen pågrund av 10 mil cykel och närmare 5km simning på några dagar, gjorde att jag var lite lat på gymmet i morse.

När jag skulle köra bänkpress så hängde 10kg vikterna längst bakom alla andra 20 och 25 kg vikter och jag orkade inte lyfta bort dem så jag tog 15kg vikterna längst som hängde ut. Är man lat så är man. Eftersom jag ändå fixade 50 kg istället för 40 kg tänker jag inte kommentera... Men till mitt försvar säger jag att jag faktiskt är inne i en grundträningsperiod...

Dagens styrkeprogram såg ut så här:
- Marklyft + bensänk
- Bänkpress + plankan
- Stående rodd + axellyft
- Biceps curl - dips
-Mage
- Rehab övningar för knäna

Detta är ju mitt grundträningsprogram i styrka som varierar lite men jag har en plan för 6 veckor där jag ska köra styrka 2 ggr/ vecka för att bli mig själv igen. Varje vecka blir det lite mer avancerat. Nästa vecka blir det äntligen lite av mina favoriter frivändningar.

Har fått nya rehabövningar eftersom jag lyckats göra för mycket rehab. Detta går ut på att jag ska göra knäböj utan vikt men med denna lillaboll mellan knäna. Får inte nypa fast den utan precis hålla den så att den hålls kvar genom hela övningen. Först kändes det lite mesigt men det är en bra övning där man verkligen får fokusera på att jobba med rätt muskler genom hela övningen. Något jag tydligen varit dålig på...

Bollen mellan knäna för att hitta rätt muskler

Dagens lycka: Insåg i går kväll att jag inte har ont i knäet. I morse kom jag på mig själv med att springa normalt i trapporna och att det inte gjorde ont. Är detta möjligt?

2 kommentarer:

 1. Haha: bollen mellan knäna, är nästan som "Tulo mellan knäna Anna - ja, du vet mycket väl vad jag menar" från Sune:D

  SvaraRadera
  Svar
  1. Haha. Principen är väl den samma. Kniiiip
   Hur du nu kunde komma på det är ju helt otroligt

   Radera