Hur du får en triathlet på fall och andra oskrivna regler inom idrott

Egentligen så borde jag skriva en helt annan och mer jobbrelaterad artikel just nu men det har jag inte riktigt inspiration till så istället sitter jag och surfar runt för att finna inspiration till kvällens träning. Surfade in på IronmanAlex blogg och läste hur han hamnat i konfrontation med en äldre dam som skred fram i snabbsimbanan på ett sådant där sätt som bara äldre damer kan. Mycket roande läsning. Det fick mig att tänka på att oskrivna regler inom idrotten.

Som skidåkare får du nästan en vass stavspets i röven om du inte hälsar på mötande eller medåkare. Det spelar ingen roll om du just nu ligger i 98% av din maxpuls du ska ändå pressa fram ett litet ”hej” men allra helst ett ”hejaheja”. Om du skulle bete dig på detta vis som löpare skulle du nog få konstiga blickar och kanske hade någon pressat fram ett ”om du kan prata så tränar du inte nog hårt”.


Varken inom skidåkning eller löpning är det sådan hierarki mellan de som är snabba och de som är mindre snabba som det är inom simningen.


Om du en tidig morgon är lite osäker på din kapacitet och kliver ner i poolen på fel sida om snöret så kan du räkna med att få en utskällning. Om du känner dig trött och tar motionsbanan så lär någon dam i passande ålder se det som sitt ansvar att lära dig hyfs och du kommer att få simma med en, man kan säga svallande utsikt under resten av passet. Om du istället överskattat dagsformen och klivit ner i snabbsimbanan och dessutom har oturen att träffa på någon som har en badmössa som det står ”Stockholm triathlon” eller än värre ”Ironman” på då kommer du först bli överkörd och sedan kommer någon att tala om för dig att du är välkommen tillbaka till snabbsimbanan när du simmar 3000m sub 50. Dessa, ofta män, har dessutom en tendens att se väldigt bryska ut så om du inte lyckats köpa en simmössa på Blocket där det står ”Hawaii” (gör inget om det ”Hawaii Five-0”, bara ordet ”Hawaii” får varenda triathlet att visa vördnad)så är det bara att flytta på sig.


Cyklister, tillskillnad från triathleter är väldigt stilmedvetna och du kan snabbt avslöja dig själv som det blåbär du är genom att ha någon annan färg på strumporna än vita. Om du dessutom gör som löpare ofta gör och matchar Nikebyxorna med Crafttröjan så förbättrar det inte direkt din chans att tas på allvar, kliv sedan av cykeln så att du får den mellanbenen och du kommer att bli lika uttittad som Mona Sahlin i en chokladbutik.

Lämplig klädsel enligt en triathlet.

3 kommentarer: