Förbannar den Lutheranska uppfostran

Om nu någon läsare av denna blogg missat att det är Vasaloppet på söndags så vet jag inte riktigt vad ni gör här, kanske bara kolla bilder.


Samtidigt som det är full nedräkning med allt vad det innebär så kan vi dagligen läsa i tidningen om att influensan detta år är värre än vanligt. Fler sjuka och fler är sjukare och sjuka en längre tid. Hemma vidtas alla försiktighets åtgärder med att äta vitlök, koka tandborstar och spritar hela sig och sin närmaste omgivning- så kommer man till tunnelbanan.


Har folk inget hyfs, det snoras, hostas och slemas rakt ut. Ingen verkar tänka på att det är Vasaloppsveckan. Inte heller på kontoret går man fri kollegor är blanka i ögonen, snorar och hostar. Jag blir galen och förbannar vårt Lutheranska duktighets och martyr tänkande.


OOooohhh jag är så sjuuuuk och mååårr ssåååå dåligt! ojar sig omgivningen.
Av mig får man inget medlidande.
För helvete stanna hemma då! Det är inget annat än egoistiskt att åka tunnelbanna och komma till jobbet när man är sjuk.


För er som bara kollar bilderna så ger jag er denna, tagen i morse på t-banan. Halsduken för mun och näsa helst hade jag velat ha sådanna munskydd men hittar inte på apoteken så den inspritade halsduken får duga. Och ja det är mina skidor det ska vallas ikväll.5 kommentarer:

 1. Hahahaha, rolig bild!

  (Vet du om att du har ordverifiering på?)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Rolig? det är en fullt allvarlig bild som illustrerar ett samhällsproblem

   Radera
 2. Haha! Du är sjukt mycket mer paranoid än mig :D Hur känns formen?

  SvaraRadera
  Svar
  1. Bäst att inte säga det där "s-ordet" man vet aldrig... hade behövt någon vecka till, många och långa förkylningar som sabbat det mesta. Men det är som det är. Du verkar ju vara i stor form!

   Radera
  2. Jo, jag har läst det och sånt är alltid trist. Men nu gäller det att göra det bästa av situationen! De yttre förutsättningarna verkar iaf bli otroligt bra!

   Ja, jag ska vara i bra form men är lite orolig för pollengrejen :( Men det ska ju bli kallt i helgen så det är nog ingen fara :)

   Radera