En två rätters

Får man inte träna så kan man likaväl äta, då blir man inte ur form utan bara i en ny, rundare form...

Eftersom jag inte kan berätta om några härliga träningspass så tänkte jag ge er tips på vad ni ska laga till söndagsmiddag. Bjöd min vän E på middag i fredags och hon bad till och med om mer så det är ett bra betyg.


Chilikryddad kyckling med gyllenbrun kål och jordnöttssås
2 portioner

Ingredienser
1 chili
1 vitlöksklyfta
2 kyckling filéer
½ vitkål
2 paprikor
2 msk Jordnöttsmör av ekologisk variant ex Kung Markatta
ca 1 dl Vispgrädde
Olivolja
Kardemumma
Salt
Peppar

Gör så här:
Kycklingen
Hacka chilipeppar och pressa vitlök lägg i en bunke tillsammans med lite olivolja. Strimla kycklingen och lägg den i marinaden. Krydda med salt, lite peppar och kardemumma. Massera in chilin och vitlöken i kycklingen. Ju längre det får stå och dra desto mer smak. Stek dessa i en stekpanna, lägg gärna i lite smör får att få bort den där smaken av olja som inte är så jätte god.


Paprikan
Skala paprikan och låt den ligga en liten stund i lite olivolja för att mjukna upp. Stek den sedan lite lätt så den får lite färg.

Vitkålen
Skrimla vitkålen i smala strimlor och koka i vatten med lite salt i ca 5 min. Skölj sedan av kålen i ett durkslag. Sätt kycklingen på en tallrik eller liknande och steg vitkålen i det som är kvar i stekpannan efter kycklingen. Kålen skall få en gyllenbrun färg.


Jordnötsåsen
Ta en liten kastrull och lika i jordnöttsmöret, häll på hälften av grädden och koka upp till det tjocknar. Det är viktigt att röra om hela tiden så det inte bränna i botten. När det tjocknas häll på resen av grädden eller tills det fått en önskad konsistens. Jag föredrag lite tjockare sås.

Servera gärna med en kall öl. Vi drack vin från Kroatien som E smugglat med sig hem.

Krämig chokladmuffin med spännande grädde
Muffinen
100g Mörkchoklad 70%
50g smör
1 dl vispgrädde
2 ägg

Spännande grädde
Vispgrädde
Passionsfrukt.

Gör så här:
Vispa äggen fluffigt, behövs ingen elvisp bra att träna armarna att vispa för hand.
Smält chokladen och smöret i en kastrull, rör om ordentligt smöret får inte brännas!
Rör ihop alltihopa och häll i vispgrädden och vispa ordentligt.
Fördela sedan i muffinformar, detta blev 3 st stora muffins.

Grädda i ugnen tills det är klara, jag tar aldrig tid med typ 12 min kanske. Du kan skaka på plåten lite så ska de dallara lite men inte skvalpa.

Vispa grädden, denna gång med elvips annars är det för jobbigt, rör i passionsfrukt. Går också bra med något annat som gör grädden lite godare kanske bär.
Servera med en kopp gott kaffe.

Krämig chokladmuffin med spännande grädde

God och nyttig mat för dig som inte förstår vitsen med att stoppa i sig onödiga saker som pasta...







1 kommentar:

  1. Oj vad gott det här lät, både varmrätt och efterrätt. Ska jag klart ta med mig och prova!

    SvaraRadera