En vanlig matdag

Jag har fått några frågor om hur och vad jag äter nu när jag inte längre äter LCHF och hur jag tänker kring kosten när jag dragit ner så pass mycket på träningen.

Jag äter ju absolut inte lika mycket nu som när jag tränade som mest, alla vet ju att ekvationen måste gå ihop om man inte ska sluta som en boll. Plus minus noll, eller gör av med mer än du sätter i dig helt enkelt. Jag är verkligen en gottegris utan dess like, så jag är som ett barn som behöver tydliga regler kring det. När jag sprang 10-15 mil i veckan gjorde det dock inte så mycket om fredagsmys även blev lördagsgodis och söndagsmums. Men nu när konditionsträningen är lika med noll och förbränningen är rätt så låg så gör det faktiskt nåt.

Jag är inte en av dem som kan förbjuda mig att äta sött, av den orsaken att jag under min uppväxt haft problem med maten, vilket är ett helt annat inlägg. Istället så försker jag nu begränsa mig till lördagsgodis, bara genom att göra detta har jag tagit bort massa tomma kalorier. Sedan har jag minskat storleken på mina portioner lite. Men efter att innan jul ha gått igenom min kost så fick jag ju även veta att jag tidigare legat på ett underskott, alltså ätit för lite så istället försöker jag nu att faktiskt ligga lite plus.

Jag äter ju inte längre enligt LCHF, jag följer ingen diet utan försöker äta det min kropp mår bra av.

Så här kan en vanlig dag se ut:
Frukost: Smothie på hallon, mango, avokado och mandelmjölk och  fröknäcke eller glutenfriknäcke macka med smör och ost eller hamburgerkött.

Mellis: Ett glas hampaprotein och en kaffe med mjölk.

Lunch: Alltid gårdagensmiddag. Idag är det köttfärs med morötter, vitkål och lök kryddat med senap och spiskummin.

Mellis: Den gröna drinken som har blivit en stor favorit! Gjord på äpple, ingefära, lime, spenat och avokado.

Efter träning: Ett glas hampaprotein

Middag: Kanske Afrikanska grytan

Kväll: Beroende på när jag äter middag, på tisdagar äter jag middag kl 22, inte optimalt men så är det. Men oftast ett glas hampaprotein och kanske en kopp te.
Den gröna drinken

2 kommentarer:

  1. Svar
    1. Det är ett vegetariskt proteintillskott. Det jag tar innehåller 55,5% protein och alla 20 aminsyror samt alfalfa, korngräs och råggräs och dessutom D3 vitamin.
      Äkligt men bra särskilt mot känsliga magar

      Radera