Det här med LCHF

På senaste tiden har det varit mer och mer tal om LCHF och träning bland annat här.

Jag har under 2 års tid ätit enligt LCHF, framtill i höstas faktiskt så jag kan nog säga att jag har lite erfarenhet.

Jag började alltså med LCHF för 2 år sedan, jag gick verkligen All in (konstigt va?) och åt väldigt strikt. Jag tog bort allt vad mjöl heter, ingen pasta och inget bröd. Senare inte heller ris, potatis utan åt blomkål, mer sallad och ibland rotfrukter Jag gick inte ner ett gram i vikt direkt men mina magproblem försvann. Tidigare hade jag otroligt mycket problem med magen. Jag kunde svälla upp så mycket efter lunch att jag inte kunde ha byxorna stängda, då åt jag vad som kan ses som normal mat, typ köttfärssås och spagetti. På morgonen åt jag havregrynsgröt. Även om jag inte direkt var någon jätte brödätare så slank det nog ner någon macka då och då.
Magen blev helt bra, jag kunde till och med sluta äta mina mediciner. Detta är så klart positivt. Men det hände även något annat…
Men däremot så har jag aldrig varit så mycket sjuk som under dessa 2 år och jag har också varit mer skadad än nu, inte ens när jag tävlade i kampsport och tränade nästan dubbelt så mycket. Kanske är det en tillfällighet men sambandet är för tydligt för att ignoreras.
Att äta LCHF kost var alltså både bra och dåligt för mig. Den höga fett halten som främst är animalisk kan bidra till att öka inflationsprocessen i kroppen, alltså ge fler och värre inflammationer. 
Men jag kände mig aldrig energilös eller seg på träning av att äta LCHF, snarare tvärt om jag upplevde det som att kroppen var lättare, trots allt fett man äter.
Nu har jag dock tagit bort LCHF tänket från min kost, eller jag har snarare testat och med hjälp av Pernilla håller jag på att se vad som funkar för min kropp och inte och sedan äta därefter. Jag tror att ”du blir vad du äter”, vissa är kanske inte alls känsliga för vad de äter medan andra är det. Om du är en av dem som inte är känslig- skönt för dig lev och ät vad du förmår! Men jag är en av dem som är extremt känslig och min kropp strejkar direkt om det är något den inte gillar, vad jag stoppar i mig är A och O för hur jag funkar.
Hittills vet jag:
 • Jag kan absolut inte äta pasta, då kollapsar magen
 • Jag kan inte äta rågbröd eller annat gjort på råg, det är värre för mig än vitt mjöl
 • Min kropp blir inte jätte glad av mjöl men det funkar ibland
 • Jag bör undvika mjölkprodukter, jag får en massa slem i näsa och hals av att äta mjölkprodukter, inte direkt men efter att ha ätit det kontinuerligt i en vecka så blir jag täppt i näsan.
 • Jag får svårt att gå på toa av blåbär
 • Min får extra mycket energi av ingefära och avokado
 • Jag har tidigare ätit för lite
Bra mellis för mig!
 
   

5 kommentarer:

 1. Vad är det för mellis?

  SvaraRadera
 2. 1 avokado, ett grönt äpple, en näve spenat 1 lime å ingefära! Riktigt gott å fräscht!

  SvaraRadera
 3. Det är intressant det där med kost. Tyvärr verkar det inte finnas ett facit på hur man bör äta för att må bra. Det är bara att testa sig fram och se, ibland är det däremot inte så lätt att veta exakt vad man mår sämre/bättre av.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Det är sant alla är ju olika! Så måste man ha tålamod att testa en sak i taget..

   Radera
 4. Det här med kost är mycket intressant. Jag har haft lite problem med min mage. Under en tid har jag nu provat att äta mycket laktosfritt hemma och på jobbet har vi bara laktosfria produkter och jag har blivit mycket bättre i min mage, jag tror att det har i mitt fall ett samband! Precis som ni skriver, måste testa sig fram!

  SvaraRadera