Steg 2... och sedan

Då är jag inne på steg 2 av mina små, små steg mot att bli mig själv igen. I går fick jag nytt träningsprogram för mitt knä, det var himla tur för jag var väldigt less på det förra. Att stå på ett ben i 2 minuter 4 gånger i veckan är lite för meditativt för min del...

Det nya programet är mer utmanande och mer vad jag tycker är "riktiga" övningar. Men det blir mer och mer tydligt hur ojämn jag är mellan höger och vänster och det är något som måste bort. Ojämt stark och ojämt rörlig ger ju obalans mellan musklerna och sneställningar som ger skador.

Några steg 2 övningar
Träffade också Jeanette för min axel. Jag trodde jag skulle kunna simma förra veckan men det kunde jag inte, då jag fick så j-vla ont i axeln (fånigt nog efter att jag plattat håret). Tydligen är jag väldigt överrörlig i axlarna, jag är överrörlig i det flesta leder. Men i kombination med att jag är stark i bröstet gör detta nu att min axelkula åker ur sin position. Den ligger istället och gnider mot kapsel och försämrar min rörlighet och ger mig ont.

Jag måste få axeln på plats igen och bygga upp styrka runt i kring så att den hålls på plats. Lättare sagt än gjort. Pratade med Jeanette och tydligen kommer det ta omkring 6 månader innan den är bra. Jag kommer kunna börja simma men om jag inte orkar hålla bak axel så kommer kulan åka ur och då får jag ont. Jeanette är väldigt duktig på att trycka tillbaka den tack och lov.

Så just nu är läget så här.
Knäet: Hoppar knä och irriterad minisk- rehabilitering och möjligen prov springa om 4 veckor
Axel: Kulan hålls inte på plats- bygg upp styrka och inför korta simpass minst 6 månader tills jag är normal.
Allmän hälsa: Nja, inte varit sjuk på 3 veckor, snart nytt pers!1 kommentar:

  1. Hey! I just noticed another message in one other blog that looked like this.
    How are you aware all this stuff? That’s one cool post.    Also visit my website tips to get pregnant

    SvaraRadera