Dagen började i glasbur och slutade på huvudet

Gårdagen var en lite annorlunda dag.
Det började med att jag var och gjorde Spirometriundersökning. Vilket är en lungfunktionsundersökning som helt enkelt undersöker hur lungorna fungerar. Rent praktiskt så satt jag i en glasbur och andades i en maskin på olika sätt som en sjuksyster dirigerade. Efter halva tiden fick jag inhalera ventolin, förrutom att jag blev väldigt darrig så vet jag egentligen inte...
Buren för att göra spirometri
Senare på dagen var jag tillbaka hos Jeanette Berggren på Fysiocenter och vi kunde konstatera att min axel hållit sig på plats och jag har ju inte haft ont sedan sist jag var hos henne. Men lite behandling fick jag och denna gång grät jag inte ens!

Hon gav också lyckans besked! Jag kan simma i veckan! Inget distanspass och absolut inget fartpass utan bara simma! Jag längtar!

Dagen avslutades med Ashtanga yoga på Inbalance. Jag måste säga att jag är väldigt stolt över mig själv, att jag inte tävlar på yogan. Det kanske låter självklart för vissa, men jag tävlar ibland med inte ont vetandes männsikor uppför rulltrapporna exempelvis. Men nu fokuserar jag på mig själv och jag är inte lika stark och lika smidig som jag varit men redan efter bara några gånger så märker jag skillnad. Det är kul!

Dock föll jag dit lite på slutet. Då sade instruktören att de som gått regelbundet kunde försöka med huvudstående och de andra skulle göra något annat, men jag ville så gärna försöka så jag stod på huvudet. Väldigt imponderad över att jag klarade av det och idag har jag konstig träningsverk i nacken och mellan skuldrorna.

Jag har infört ännu en ny (god) vana också!
Att ligga på spikmattan varje kväll. I början klarade jag ca 5 minuter för det gjorde så ont, inte i ryggen utan i benen och armarna och jag blev helt galen. Men för varje kväll har jag tvingat mig att ligga ner lite länge och igår låg jag 25 minuter. Jag får fortfarande en konstig, nästan ond känsla i benen och armarna och blir helt spänd först men jag tänker att detta också är träning...
Att ligga still är också träning

1 kommentar:

  1. Åh härligt att du får simma i veckan och att det verkar gå åt rätt håll! :) Grymt bra!

    Spikmatta är lovely att ligga på. Jag körde det mycket förr på benen och det gav en härlig känsla efteråt!

    SvaraRadera