Anna leker akrobat

Jag önskar verkligen att någon tagit kort på mig på yogan igår, jag lyckades med en massa märkliga saker!

Först så lyckades jag med ett sådant där genomhopp. Man sitter med benen i kors och sedan ska man ta sig så graciöst man kan till typ plankan. Mest graciöst är att lyfta upp sig på armarna med benen i kors och få benen mellan armarna. Invecklat att förklara ännu värre att göra men det lyckades jag med! Okej, jag har tjuvtränat men inte så mycket.

Sedan lyckades jag med kråkan, det har jag aldrig gjort förrut.
Kråkan! Bild lånad härifrån

Sen efter det fick vi prova på något lite mer avancerat som jag också lyckades med men som är omöjlig att beskriva. Men man sitter ner på golvet och lägger benet över ena armen (samma arm och ben) så att det liksom hänger ner. Sedan tar du det andra benet och sätter fötterna ihop och sträcker ut hela kroppen åt sidan. Ett-tu-tre så svävar du i fem andetag. Det är inte tungt för armarna men jag har träningsverk i sidan!

Leyla som är instruktör på onsdagar är helt galet stark, hon kan göra massa coola saker och jag går så klart i gång och ska testa allt. Men jag är faktiskt väldigt lyhörd och gör inte saker som gör ont i mina skadade kroppsdelar. Däremot tror jag att det är väldigt bra för mitt psykiska välbefinnande att ibland få klara av sådanna här grejer.

Efter passet så kom Leyla fram och tyckte att jag nästa termin kunde börja i fortsättningsgruppen. Jag har ju inte gått på yoga särskilt länge, det här var liksom mitt tredje pass i nybörjargruppen. Men jag har ju tränat en hel del yoga i mitt tidigare liv....

Hur som så var jag väldigt glad när jag gick hem, jag kände att jag fått energi. Jag var nästan lika sprudlande som Lina brukar vara. Det är verkligen så att jag behöver få utmana mig själv och vara fysisk för att jag ska må bra!

5 kommentarer:

 1. Vart går du på yoga någonstans? Jag har tänkt på att också börja.. med syfte att bli lite starkare och smidigare främst! Men är total nybörjare :) Har prövat att testa lite hemma med youtube-inspo, men har insett att jag nog behöver en kurs eller liknande för att hålla inspirationen uppe och för att förstå vad det är jag gör hehe! Problemet är ju att det finns ett hav av utbud, och jag vet ju knappt vad jag letar efter :) Såå.. några tips för en ny yogis som mest vill komplettera övrig träning?

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jag tränar också yoga i första hand för att bli starkare och smidigare, får jag lite inre ro är det ett plus =) Jag går på Inbalance vid Mariatorget. Kan verkligen rekommendera det har nybörjarkurser och okej pris. Gratis prova på under vecka 2. http://www.inbalance.se/

   Radera
  2. Tack! :) Alla pratar ju så himla gott om yoga som komplement till i stort sett alla sporter verkar det som, så det ska bli kul att testa det lite mer ordentligt!Å kul att höra om dina erfarenheter såklart! :)

   Radera
  3. Ja det är nog inte helt taget ur luften man jobbar ku mycket med core träning och smidighet och det är ku något de flesta kan ha nytta av!

   Radera
 2. Roligt att yogan känns bra och att du utvecklas och utmanas, grymt att klara de övningarna!

  Ser ut att sprudla på bilden! :)

  SvaraRadera