Hur gör soffpotatisar?

I hopp om att råda bot på sjukdomar och skador har jag ju bestämt att halvera min träningsmängd under november och december och kanske även januari. Det är inte så lätt som det låter att inte träna.
Jag ska nu träna 4 pass i veckan och det finns så mycket jag vill träna!
Dessa pass har hittills varit 3 rehab och ett yogapass. Jag gör det som alltid till 110% på varje pass. Och jag märker skillnad, jag har blivit starkare, nästa vecka ska jag dessutom få rehabpass steg 2, ännu lite tuffare.

Mitt stora problem är alltså veckans tre andra dagar, de nu såkallade vilodagarna. Vad ska jag göra då? Jag tror inte på aktiv vila, en promenad blir för mig lätt till en överdrift. Jag känner mig själv, jag är som en knarkare på avgiftning, abstinens. Så det är total vila, i soffan, stirra upp i taket, plöjer avsnitt efter avsnitt av Sons of Anarchy (har jag sagt att det är världens bästa serie?) jag läser böcker. Jag jobbar lite över, men har insett att det inte heller är i linje med att jag ska ta det lugnt och vila. Men mest går jag liksom runt på våra 50kvm och gnäller, gärna i dessa. Kommer ni ihåg barnprogrammet Simpor och grodfötter?
Alltid något...
I morse tänkte jag packa träningsväskan av gammal vana, när mannen sade:
- Ska inte du ha vilodag?
- Jo men jag tänkte vila i morgon när vi har julfest på jobbet.
- Och helgen sen då?
- Då ska jag passa på att simma och...

Just det ja, att träna 4 dagar i veckan innebär att man vilar halva veckan om jag tränar måndag, tisdag och onsdag har jag ju gjort nästan allt mitt roliga för veckan.

Förstår inte hur folk bär sig åt som inte tränar, vad fasiken sysslar de med?

4 kommentarer:

 1. vi har haft uppe den diskussionen här hemma, en mycket stor del av vår lediga tid går åt till träning, ja nästan all ledig tid ;) vad tusan skulle man pyssla med om man inte tränade! förstår att du har det svårt och veta vad du ska göra de andra dagarna! Skönt att du i alla fall känner att du blivit starkare, du ser och märker skillnad! Bra!!

  SvaraRadera
 2. Det tar i snitt 6 månader att skapa en rutin. tex hur ofta tänker du på att du ska låsa ytterdörren? Det styrs via" upprepningssinnet". Däremot går det ganska fort att bryta en rutin. Jag ger det ca 5 veckor sedan tänker du inte på det. Så summan är att du ska oroa dig mer för tiden du ska tillbaka..

  SvaraRadera
 3. Den här kommentaren har tagits bort av bloggadministratören.

  SvaraRadera
 4. Umgås med kompisar man inte hinner med annars? Lägga extra krut på att laga bra mat? Gå en kurs, typ språk? Ideellt arbete? Göra sånt man vill göra hemma men aldrig prioriterar, typ måla om någon möbel, städa garderoben etc.? Men jag förstår vad du menar! Blir själv bara rastlös och går runt hemma med en dålig känsla och utan att ta för mig något när jag inte kan träna...

  SvaraRadera