Är du sur eller?

Hojja, hoppas du blir frisk snart... Sa min man när han kom hem och jag förklarade för honom att jag sett en inslag på TV 4 Nyheterna om det här med kroppens PH-värde. Sedan hade jag så klart googlat mig vidare för att slutligen bege mig iväg till hälsokosten för att köpa sånna där laktmustpapper som man använder för att mäta kroppens PH-värde med.

Lite kort kan man säga att kroppens PH-värde är ett värde på jämvikten i kroppen. Detta påverkas av vad vi äter, frukt och grönt är basiskt medan det mesta annat vi äter är surt. Så kolla på din tallrik, äter du mest surt eller basiskt?

Olika ställen på kroppen har olika PH-värde, huden har exempelvis 5,5, blodet ca 7,38 och i urinen ska det vara 6,4-6,8. Dessa värden kommer ju inte från den vanliga vården för där är ett normalt PH-värde i urinen allt mellan 5,5- 8. Medan de övriga siffrorna kommer från "hälsokostvården".

Vad spelar det det för roll om man är lite sur då?
Det flesta kanske går runt hela livet och är sura och märker inte av det. Så det är väl bra, medan andra kanske går runt och har en del problem som magproblem, men också värk i kroppen och problem med immunförsvaret. Ja i det sist nämnda fattar ni vad som fångade mitt intresse.

Man har pratat mycket om försurningar i miljön, iallfall på 90-talet när jordbruksmark och sjöar blir försurnade som "slemmar de igen" (vilket är typ samma sak som händer i kroppen) när det händer i naturen så tillsätter man zink och kalk bland annat för att rätta till PH-värdet.

Hursom helst så har jag nu i två dagar börjat dagen med att testa mitt PH-värde, man testar detta i morgon urinen och i saliven. Och det visade sig att jag var sur. Jag har 5,9 i urinen exempelvis, jag har tvingat min man att också testa sig för att kolla att det inte är fel på dom där papprena.

Inte vet jag om det är därför jag är sjuk var 7e vecka, men kanske kan det vara det. Jag gillar inte att chansa iallfall! Så nu ska jag försöka lista ut vad man ska göra åt det. Jag har börjat med att äta mer frukt och grönt för att slippa ÄTA så mycket sallad så har jag hittat en PH-drink som jag tänker att principen allt som är äkligt är nyttigt nog funkar. Receptet hittade jag i en broschyr från Holistic.

PH-sörja

Ingredienser och lakmustpapper
1 zucchini
2 selleristjälkar
1 gurka
1 äpple
Kör detta i råsaftcentrifug och mixa saften tillsammans med en avokado och en näve persilja. Sila sörjan och drick.
Allt som är äkligt gör gott!

1 kommentar:

  1. Intressant! Hoppas ph-sörjan gör nytta! Jag tycker den låter rätt god ändå!:)

    Vad ska du köra för styrkepass efter simmet? Tror det kan vara en bra idé trots att det känns bakvänt! :)

    SvaraRadera