Tester i vatten

Jag har ju testat min kondition på många sätt, beeptest, Cooper-test, maxpuls test på cykel och på löpband för att nämna några.Idag fick jag chans att testa min kondition och fart i vattnet, något jag inte gjort tidigare.

Efter uppvärmning och teknik, det vanliga "tjatet" från Josefin om att armarna ska vara bredare som inte tycks gå in i mitt huvud. Så var det dags.

Kollade pulsen vid start, sedan bar det av. Totalt körde jag 6x100 där jag hela tiden skulle simma 2 sekunder snabbare tills det inte gick att simma snabbare. 30 sek vila mellan varje 100.
Gissa om jag hade mjölksyra i armarna den sista 100-ingen. Konditionen var egentligen inte riktigt problemet utan det var mjölksyran, till mitt försvar säger jag 1 månads träningsuppehåll och egentligen mer än 6 veckor utan riktig simträning.

- Men så kommer det ju vara lätt att få bättre tider sade Josefin som svar på mitt försvar.

Efter den sista 100-ingen så kollade Josefin pulsen efter 1 minut och så efter 3 minuter för att få en indikation på återhämtningen.

Detta kommer alltså att ligga till grund för min simträning och kommer vara det jag mäter mig mot för att se att träningen ger effekt.

Körde lite teknik och fick mer att tänka på än armarna för tydligen pekar mina knän lite åt sidan också och så drar jag åt höger för att höger ben är svagare och stelare än vänster. Så roterar jag höfterna lite konstigt...

Nu känns det som om jag har en bra start, jag vet vad som är målet (topp 100 på Vansbro) och jag har någon form av väg för hur jag ska hitta dit.

Här är min nya baddräkt också, om man inte är väl insatt så kunde man tro att det är den gamla för de ser nästan exakt lika ut. Hade en från Heed som jag köpte på Vansbro som var världens skit för den tappade formen. Denna är från Speedo och känns mycket tightare och har en annan skärning i ryggen. Jag vägrar ha sådan med hög skärning vid benen...

Ny baddräkt från Speedo, pris 500 riksdaler på Eriksdalsbadet

3 kommentarer:

 1. Tufft och göra sådant test i vatten!

  Snygg baddräkt! Skönt med ben, jag vägrar också hög skärning! :)

  SvaraRadera
 2. Inspirerande att läsa om test i vatten och simteknik. För min del känns det dock lååångt bort. Mitt första mål är att klara av att crawla en hel längd, oavsett teknik. Förmodligen kommer det se väldigt spretigt ut och mest en massa plaskande =)

  SvaraRadera
 3. Vad kul att hitta en blogg skriven av nån som simmar :) "På riktigt liksom" :)

  SvaraRadera