Sista långpasset

Idag hade jag lite löst planerat in det sista lånpasset, hade tänkt vara ute i ca 4 tim. Men var riktigt seg startad i morse och jag var tvungen att vara duschad och klar kl 14 då vi skulle få gäster så jag fick nöja mig med 3 timmar.

Styrde ut mot Ekerö och en bit in på FRA rundan märkte jag att jag hade sälskap av någon som låg och tjvuåkte i min fartvind. Efter en stund gick han om och jag fick åka lite på rulle. Så utan att säga något till varandra samkörde vi en bra bit. Det var rätt fint på något sätt. Två cyklister som hjälps åt och driver varnadra utan att känns varandra och utan att yppa ett endaste ord. Tyvärr bestämde sig mina växlar för att balla ur i en av nedförsbackarna och min vän försvann och jag blev själv. Även om det var fint med sälskap så gjorde det inget.

Planen för dagen hade nämligen varit att ligga i 25km/h som är min tänkte Vätternfart men med drag hjälpen hade vi legat närmare 30km/h. Så nu körde jag själv och tog det lite piano. Körde förbi fiket i Svartsjö där alla cyklister verkar hänga men eftersom jag hade en tid att passa blev det bara en banan i farten.

En skön tur där jag kände att jag inte behövde pressa mig eller något utan bara rulla på. Väl hemma hade jag fått ihop 73km på mina 3 timmar, rätt mycket långsammare än i fredags alltså men till mitt försvar så säger jag att detta inkluderar cyklingen ut till Ekerö som går genom Hornstull och alla rödljus ut mot Brommaplan där jag inte stoppar klockan.

Testade också att köra klädern jag tänkt inför Vättern, kan vara bra. Insåg bland annat att de där tjocka ullstrumporna jag hade på toppen av Kilimanjaro nog är lite för varma särskilt efterom jag ska köra med skoskydd..
Cykeltröja från SOC Stadium och underställsströja från Kari Traa kommer jag ha på överkroppen nästa helg

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar