Blomkålsrisotto- galet gott!

Blomkålsrisotto, ja det låter ju inte så himla sexigt. Jag gillar inte ens vanlig risotto egentligen och är inte jätte förtjust i blomkål heller. Men det var jag som fick bestämma vad vi skulle laga till middag och då ville jag retas lite med sambon...

Blomkålsrisotton visade sig vara en riktig överraskning, det var helt galet gott!
Receptet hade jag hittat hos Erika som har en väldigt bra receptsamling.

Blomkålsrisotto
Ingredienser:
1 blomkålshuvud
Fond, jag använde köttfond
1 lök
Svamp
Skinka
Vispgrädde
Parmesanost
Salt
Peppar

Gör så här
Stek svampen i smör, lägg åt sidan. Hacka lök och stek den så den blir lite så där genomskinlig. Riv blomkålen grovt. Stek blomkålen tillsammans med löken och ca 1 msk fond i typ 5 min. Häll på vispgrädde och låt det puttra tills det geggat ihop sig till önskad konsistens. Jag kokade i ca 10 min. Strimla skinkan under tiden och riv parmesanosten. Blanda i skinkan och svampen. Smaka av med salt och peppar. Ta stekpannan från värmen och rör ner parmesanosten.

Ät och njut!
Är så mycket godare än det ser ut!


Ikväll är det dags för långdistanssimning, har fått ett upplägg av Josefin som jag kommer att köra dessa 3 veckor framtill Vansbro. Det är 3 pass per vecka varav ett är långt, ett riktigt hårt och ett hårt men kortare. Jag kommer (troligen) orka 3 km simning men nu ska jag försöka få till lite fart också.
Jag önskar göra 1:05 på Vansbro, bara för att brorsan gjort 1:06. Josefin tror inte att det kommer bli några problem så jag hoppas hon har rätt!

3 kommentarer:

 1. Det ska absolut prövas! Jag har kört stenhårt på lchf i 6 veckor nu, funkar bra också med träning, även om jag var lite skeptisk innan. Recept utan kolhydrater är alltid välkomna:)
  Ps. Grattis till den fina tiden på Vättern! Du är min idol;)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Alltid bra att börja stenhårt och sedan hitta det som passar en själv. Tack! Fast nu har du nog sprungit om mig gällande löpningen hoppas kunna komma igång med den på riktigt nu bara knäet håller.

   Radera
 2. Härligt med långdistanssimning! Skulle jag också behöva ta tag i nu!! Hoppas det går fint!!

  SvaraRadera