If you look like a pro...

Mitt ben har tejpats ihop i väntan på bättre tider

Har träffat tre olika vårdgivare gällande mitt knä, ingen har kunnat säga vad som är felet. Hur mycket det har kostat är oväsentligt men det där 350kr jag betalt till Idrottskliniken i Solna kunde jag lika väl gett till en duva vid Sergelstorg och bett den tala om vad som är fel på mitt knä. Jag träffade ändå en ortopediskläkare där att han inte kunde ge mig en diagnos är fan skrämmande!


I fredags besökte jag alltså tredje instansen, Specialistgruppen. Hade hört mycket gott om dem så jag tänkte att det var värt ett försök. Att de dessutom ringde upp när jag bokat tid och rådde mig att boka en annan av deras naprapater som hade större erfarenhet av löpare gjorde mig hoppfull.


Hittills har jag bara positivt att säga. Han lyssnade faktiskt på mig och tog mitt onda på allvar. Jag fick springa på ett löpband, han klämde och kände och jag hade med mig både röntgen svar och svar från ultraljud. Efter lite kläm och känn försökte han pedagogiskt förklara vad som var felet. Eftersom jag är halvt om halvt ortoped efter detta så ville jag hellre prata latin jag har patella tendonit eller hopparknä. Först gången någon kunnat sätta en diagnos även om jag är lite besviken över att jag missat den diagnosen själv...


Fick stötvågsbehandling för smärtan, sedan tejpades mitt knä (looks like a pro) och så fick jag rehabövningar. Föga förvånande så var lite av orsaken min inaktiva höft och rumpa men också att jag är ojämt stark i benmusklerna.


Nu finns det hopp, det finns ett namn på åkomman och en plan för att blir bra. Tills dess simmar jag.


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar