Äntligen nästan på riktigt!

Första riktiga löppasset sen den 4 december. Fatta hur lång tid det är!

3x10min trösel med 1min jogg vila, skulle egentligen varit 2 min men det blidde bara 1 min.

Tröselintervallerna ska gå i en fart precis under din mjölksyra tröskel, det ska liksom kännas men inte göra så där ont om det kan göra när man kör kortare intervaller. Här är det balansgång. Ca 10 sek långsammare än din tävlingsfart på 10km. Om man inte vet sin tävlingsfart på 10km så tar man lite snabbare än vad som är skönt att springa 10km i.


När det är jobbigt är det lätt att bara titta på klockan, försökte fokusera på de duktiga simmarna i poolen men även dom blev en klocka när jag insåg att det tog exakt 20 sekunder för dem att simma 25 meter, alltså tre vändor och det hade gått en minut...

Fick direkt ett kvitto på välgenomfört pass- en stor blodblåsa under foten. Dags för nya strumpor eller åtminstonde tvätta de andra.


I morse blev det simning. Det är skillnad på att gå och simma och på att träna simning. Om du går och simmar håller du dig i motionsbanan och vankar fram. Om du iallfall inbillar dig att du tränar simning är du i snabbsimmbanorna och får köra fort vare sig du vill eller inte för att inte bli överkörd av mänskliga sälar.

Jag kan egentligen inget om simning eller hur man tränar simning därför köpte jag boken "One hour work-outs" som har en massa pass för grundträning, speedträning osv. Den har pass för simning, cykel och löpning.


Dagens pass var:

Insim

Pyramid 50-100-150 ->150-100-50. 10 sek vila på toppen

4x400m

Första och tredje 400-ingen i jämnfart på ca 75 % av ditt max

Andra och fjärde 400-ingen så första 300 på 75% sedan sista 100% i toppfart.

Sedan avbad.


På måndag händer något spännande, det är dels min födelsedag men det är inte det viktiga. Här kommer en ledtråd... Vad börjar på måndag, kan ni gissa?1 kommentar: