Köpte en gungstol...

Var på gymmet igår, haft träningsvila några dagar då jag haft ont i halsen sedan jag kom tillbaka från Junosuando. Efter sjukdom så börjar jag alltid med ett pass på gymmet, tycker det är ett bra sätt att väcka kroppen.


Alla kakor och praliner jag tryckt i mig under ledigheten hade verkligen gjort nytta. Har inte gått uppe eller ner ett endaste gram allt har istället samlats i musklerna och som man säger på stryketräningsspråk så hade jag ett himla tryck. Härligt!

Tidigare har jag kört riktig styrketräning 2 gånger i veckan och kört ett splitprogram alltså delat upp kroppen på två. I höst ville jag få plats med mer skidåkning och gjorde istället ett styrkeprogram för hela kroppen.


Dessa övningar kör jag:
Knäböj/ benpress
Latsdrag
Frivändningar
Marklyft
Liggande bencurl
Hög enarmsrodd
Bröstpress med hantlar
Biceps curl
Övning för triceps oftast frenchpress med rep
2 olika magövningar som jag varierar efter tycke och smak.

Jag gillar att köra tungt så jag kör 3x5 på alla övningar utom på marklyften då jag kör 3x10. Brukar också köra ett set med lättare vikt och fler reps som uppvärmning. Värmer alltid upp ca 5 min generellt innan passet också. Det är inget snabbpass precis kan ta över 1 tim men det gör mig inget, gillar att hänga på gymmet. Vet att biceps inte har någon direkt påverkan på vare sig löpningen eller skidåkningen men det är som mjölksyra, man får unna sig det ibland.

Det finns två viktiga saker att tänka på för att lyckas med sin styrketräning.
1) Flexa, alltså spänn dig framför spegeln. Gör gärna krabban och dubbel biceps!
2) Tänk på musklen du tränar.

Arnold kör en dubbel


Ikväll blir det 5x5min Skierg och i morgon klockan 13.15 ska jag till farbror ortoped, delar numera ortoped med AIK:s Hockeylag. Lägger ingen värdering i det gillar inte hockey


Rubriken ja...
Jag tänkte att eftersom jag ändå bli gammal som gatan nu i mars och sedan länge ingått i gänget som går under benämningen "Pantertanterna" och dessutom har jag ju, om någon lyckats missa det, ont i knäna. Så för att verkligen befästa att jag närmar mig pensionsålder, minst 35 år kvar, så köpte jag igår en gungstol. Får den på söndag, vilken lycka!

1 kommentar:

  1. Do you individuals have a fb fan page? I looked for one on
    twitter however couldn't uncover one, I would like to turn out to be a fan!

    Here is my weblog why am i having trouble getting pregnant

    SvaraRadera