Fokus Anna, fokus

Då var det 2012. Reaktionerna på mitt nyårslöfte har inte varit direkt positiva...

"Jag BER för ditt knä..varje dag. Nästan så jag kan offra mitt eget så du slipper cross fit ;)....det kommer blir Bra.,,,ge det mkt TID"

"Du kan ju inte ge upp efter lite motgångar! Skulle det gå att träna hur hårt som helst skulle alla kunna bli " träningsprodukter" dvs talanglösa världsmästare. Börjar du med CF är axlarna eller armbågarna paj efter 6 månader. "

Även om jag under gårdagen var riktigt igång på mitt nyårslöfte och nästan helt var inne på att köra på det fullt ut så vaknade jag i morse med en ny stridskänsla i kroppen. Under gårdagskvällen testade jag mitt knä på olika sätt. (Funderar snart på att göra en tenta och bli ortoped) och kom fram till vissa saker som jag ska testa. Har också lagt ut lite krokar och har en tid hos sjukgymnast nästa tisdag men andra krokar ligger ute än och jag hoppas givetvis på en snabbare tid. Otålig? vem? jag?...

Ska inte gå händelserna i förväg jag kan ju åka skidor utan att de gör ont. Det är det jag ska fokusera på. Fokus på det positiva alltså.

Så här ser planen i stora drag ut för januari.
- Rullskidor 2-3 gånger i veckan. Långpass på helgerna om minst 3 tim.
- Stakintervaller på Skierg 2 gånger vecka.
- Ett pass maxstyrka i veckan
- Ett pass ren coreträning i veckan
- (För) mycket rehab

Detta händer också:
6-8 januari: Längdskidläger Borlänge
20-22 januari Längskidläger Sälen med eventuellt deltagande i Intersportloppet 44km

5 kommentarer:

 1. Crossfit ska annars inte underskattas. Asjobbigt - något för dig helt enkelt;)

  SvaraRadera
 2. Jessi, det tvivlar jag inte på men inte kul direkt heller. Men om mitt knä nu är kört så kommer jag ner till dig så får du köra ett uppstartsläger med mig =)

  SvaraRadera
 3. Tja Anna!

  Mitt tips är att strunta i att tänka på löpningen just nu. Skidor funkar och det är ändå ditt fokus. Löpningen kommer bli bra.

  Har du kollat ditt löpsteg? Kan ju vara så att du överbelastar knät en del? Om det finns tid kan jag säkert kolla av det någon gång.

  Intersportloppet rekommenderar jag! Bra att få känna på banan, bra lopp att seeda upp sig i.

  /Christian

  SvaraRadera
 4. Christian. Har kollat en gång och fick då höra att jag har det värsta löpsteget han (Fredrik Zillén) nånsin sett. Men sedan dess har jag kört mycket löpskola.
  Jag tror att jag sprungit lite konstigt för att jag är rädd att få ont i höften. Vore så klart tacksam om du hade tid med det efter Vasan...

  SvaraRadera
 5. Såklart efter vasan... vi kollar på det då.
  Ska bli intressant och höra vad han har sagt då.. har hört lite både och om hans träning.

  /C

  SvaraRadera