Pucko det nya Gainomax

Efter träning skall man äta, det är A och O för att återhämta sig och få resultat av all möda.

Vad ska man äta då?

Frågan är kort men svaren är oändligt många och det beror på vem du frågar helt klart. Det finns filosofier som menar att man skall vänta upp till två timmar med att äta efter passet för att på så sätt maximera fettförbränningen. Detta sker dock på bekostnad av muskler men anser också kunna försämra återhämtningen.

Efter träning (oavsett sport) så ska man fylla på med såväl kolhydrater som protein. Egentligen behövs bara kolhydrater för att fylla på glykogenlagerna igen men om man inte får i sig nog är det bra att komplettera med protein. Proteinet hämmar muskelnedbrytningen. Efter passet skall man helst ta snabba kolhydrater (snabbare att lagra in glykogen). Proteinkällan bör vara av hög kvalitet, tänk mjölk.

Jag har länge hällt i mig diverse proteindrinkar, både i form av Gainomax som jag nog var beroende av ett tag och även i form av pulver. Men så började jag titta närmare på innehållsförteckningen, mycket onödigt i dessa produkter. Nu tar jag en Pucko efter träningen, mycket billigare och innehåller mycket mindre socker. Skall då tilläggas att jag i regel äter riktig mat mindre än en timme efter passet.
Jag och min lilla Pucko efter gårdagens 90min terränglöpning!

För övrigt så vet ni att armhävningsutmaningen är avklarad nu va?
Jag kom av mig lite i den när jag blev sjuk. Men testade i morse och jag gjorde 80 på raken!
Jessica B har klarat sitt mål på 50 liksom Pernille. Snyggt jobbat!
Hur går det för er andra?

Får en del frågor om styrketräning. Så jag tänkte ägna ett inlägg åt att svara på många av dem. Så om ni har några frågor skicka dem till mig, här i kommentarsfältet, på mail eller Facebook så ska jag försöka svara!

2 kommentarer:

  1. 25 st. Check! De på slutet kanske inte var de snyggast men gjorde 25 st på tå :) och de är iaf godkända av mig!

    SvaraRadera
  2. Klarade 30! De sista fem var inte så vackra men jag godkände det ändå så där helt opartisk som jag är.

    SvaraRadera