Hur långt kan jag springa?

Fjädrande ben, smalt bålparti, svettkörtlar, hårlös hud, upprätta kroppar. Fötter som har många fjädrande senor som fungerar nästan som gummiband, förmåga att växla mellan olika andningsrytmer.

Men i jämförelse med liknande däggdjur är detta djur långsamt. Vilket djur tror ni jag pratar om?
Japp, människan!

Så fort man säger att man springer så frågar ens med människor;
- Jasså vad springer du milen på?

Min dröm, att få kalla mig löpare har fokuserat på att jag ska kunna svara en siffra under 45 minuter. ”Alla” löpares dröm är att kunna säga minst 39minuter. Medan hela vårs konstruktion motsätter sig att vi ska vara snabba. Vi är byggda för att vara uthålliga, byggda för att springa långt.

Strävan efter att nå mitt under 45minuter mål har gjort att det låst sig lite för mig, kämpar och kämpar utan att jag egentligen tycker att jag gör några framsteg. Fick rekommendationen om ”rolig långkörning” men det är svårt att hålla när man hela tiden jagar sekunder eller minuter för att man vill så mycket. Detta har fört mig ner i löparens svarta hål, när alla pass blir lika hårda, det lätta passen blir för hårda och det hårda passen blir inte nog hårda. Därför har jag nu bestämt mig för att gå tillbaka till det jag är konstruerad för nämligen inte bli snabb utan bli uthållig.

Hur långt kan jag klara av att springa? Det är frågan.
Nuvarande distansrekord är futtiga 26km målet är att om 10veckor klara nästan det dubbla, alltså 50km. Kanske skulle kunna klara det redan nu, men jag vill göra det på ett bra sätt som skall få mig att vilja göra det igen.

2 kommentarer:

  1. Du skippar mara-steget och hoppar direkt till ultra, vågat!

    SvaraRadera
  2. Ja jag tänkte det. Ju längre desstu bättre!

    SvaraRadera