När vad JAG gör blir viktigare än vad DU gör

Då är jag tillbaka från en härlig semester i Lissabon. Det som är så skönt med semester är att man kan göra saker man aldrig annars gör. Som att promenera 6 timmar på kullerstensgator i förd nya ballerinaskor...

Men nu tänkte jag skriva om något jag reflekterat över gällande träning och kost. Nämligen att det jag gör är viktigare än vad du gör...
På mitt jobb har vi alltid ett överflöd av kakor och godsaker i köket. För mig är det inget större problem, känner mig sällan sugen heller och har inga problem med att inte äta av det. Dock är det många andra som nog har lite problem med att jag inte gör det. Orsaken är att de själva mer än gärna äter en eller två bitar av det som bjuds.

Jag känner mig nöjd med att ha kommit till det stadie, äntligen, där jag kan äta en muffins om jag vill och inte må dåligt över det. Men samtidigt vet jag att en muffin om dagen inte passar ihop med hur jag vill leva och vad jag har för mål.

Ofta när man kommer in på samtal, särskilt nu i sommartid, kring träning så säger jag att jag tränar. Har med åren lärt mig att tona ner mängd och intensitet för att slippa jobbiga diskussioner. Men ibland är men mer öppen hjärtligt. Det jag gör, tränar relativt hårt och målmedvetet, blir då en slags referenspunkt för vad andra kanske inte gör.

Läste en statusrad för ett tag sedan som berkäftar detta, det stod: Hoja kan folk inte sluta jogga för jag får dåligt samvete för att jag inte joggar!

För ett tag sedan utspelade sig denna dialog när jag bytte om för att dra ut på min runda sa jag:

–Hoja idag känner man inte riktigt topp lusten.

Då fick jag svaret: - Gud vad skönt att du känner så ska du inte hoppa passet då?

-Nee vaddå hoppar över, det ska jag inte jag sa bara att jag inte känner mig taggad till tänderna så betyder det inte att jag inte ska springa.

Varav man ofta får svaret: - Jo men du måste låta kroppen vila.

Lustigt nog är det alltid personer utan kunskap om träning eller som inte själva tränar som ger dessa råd. Varför? Jo, kanske för att om jag vilar och hoppar träningspass så får det dem att må bättre över sina hoppade träningspass.

En klockren kommentar var när jag en dag hade sådan träningsvärk i benen att jag valde hissen och fick kommentaren.

-Jasså du som springer så mycket tar du hissen?

- Jo, just för att jag springer så mycket så kan jag unna mig att ta hissen ibland. Svarade jag.

Ibland är det skönt att sätta in kniven och vrida om…

4 kommentarer:

  1. Bra inlägg och ditt svar där på slutet var verkligen klockrent!

    SvaraRadera
  2. Ja, den där hisskommentaren har man ju fått några gånger. Jag brukar svara som du :)

    SvaraRadera
  3. Väldigt bra skrivet! Så ofta man råkar ut för såna kommentarer, och förstås av såna som har 0 intresse för träning själva.

    SvaraRadera