Satsar man hårt faller man hårt

Har fått lite respons på mitt söndagspass i stil med; idioti, nu blir du sjuk; varför? Men också ”Härligt kämpat ett sådant pass ger mental hårdhet”.

Frågan varför kan jag svara på. Jo för att det stod på träningsprogrammet, ett program som jag inte ens själv skrivit utan tagit från Vasalöparen. Programmet är skrivet av ingen mindre än Erik Wickström och Oskar Svärd. Kommentaren om mental hårdhet kom från just Erik…

Hör också olyckskorparna kraxa sig hesa när jag nu säger att jag har lite ont i knäet. Knäet är troligen över ansträngt, inte av lördagens pass utan har haft känningar en tid som jag, ja ignorerat

I går blev det varmt och väldigt ont. Ringde min doktor (hon är inte legitimerad men har en mamma som är doktor så jag tror kunskapen gått i arv). Hur som så har hon alltid något att rekommendera och om jag skulle hamna på en öde ö så är Elin det enda jag skulle ta med. Hon har alltid allt på sig; skavsårsplåster, allergimedicin, näsdukar, 5 olika typer av värktabletter, astmaspray… Dessutom vet hon när man ska använda vad.

Fick rekommenderat Voltaren tabletter och salva, redan idag är knäet mycket, mycket mindre ont. Men denna vecka blir det löpvila… Egentligen bra får jag satsa på att åka mycket rullskidor och just typiskt så väljer snön och halkan att komma just denna vecka.

Orsaken till det onda är mycket men satsar man hårt så faller man hårt, upp som en sol ner som en pannkaka eller så ser man det positiva – hälften vågat hälften vunnet… Varit en hel del löpning många långa pass och mycket backe med mycket nedför. Samtidigt som jag gjort om mitt styrketräningsprogram och då av någon dum anledning tagit bort den bästa övningen för att stärka knäet.

Att träna 4 tim i sträck är att känna att man lever… att leva är att lära och jag har lärt mig att; man inte ska ta borta bra styrkeövningar för knäna

4 kommentarer:

 1. Känner mig hedrad käre vän!

  SvaraRadera
 2. Oh, det där att det gör ont är ingen hit. Tur att det går åt rätt håll för dig! Men vill nog kraxa lite ändå... Bättre att vila i tid än att bli långtidsskadad och ställa in en hel säsongs tävlingar. Lycka till med träningen och loppen! :)

  SvaraRadera
 3. Vad är det för superbra övning för knät du tagit bort? Så jag vet vad jag ska lägga till :-)

  SvaraRadera
 4. Jenlin: Det är vanliga benspark men med ett ben i taget!

  SvaraRadera