På dejt med Olga

Mitt "få upp tempot träningsläger" har nu börjat. Går ut hårt och kommer därefter öka stadigt under det kommande 2 veckorna. Så här i efterhand kan jag säga att detta träningsläger inte kunde börja bättre än med en dejt med Olga...Olga är mytomspunnen, de som kört Olgor pratar om det skräck blandad förtjusning och detta var min första dejt. Hur skulle det gå? Hela dagen hade jag fjärillar i magen och försökte ladda mentalt för vad som skulle komma.


Ni som inte känner till Olga så innebär en Olga följande:

2x400m

2x300m

2x200m

2x100m


Varannan över och varannan strax under tröskelfart ingen villa förrän man kört hela Olgan. Därefter en serievila på ca 3 min eller att pulsen sjunkigt 40 slag ungefär. Upprepa 3-5 gånger.

Kan kan säga att 3 gånger var nog för mig. Jag försökte hålla koll på tiderna på de olika sträckorna hade fått tips om att en löpare som springer milen på kring 45 min borde hålla följande tempo:

400m: 1,40/ 1.56

300m:1,17/1,25

200m:50/56

100m:26/28


Fick inte igång tidtagaren så det fick vara bara manuellt för att veta om jag var tvungen att pressa på lite mer för att komma i ungefärlig tid. Körde på bana så det var inga problem med att ha koll på distansen. Mitt mål var att göra Olgorna någonstan på mellan 8-9min. Hade ju egentligen ingen koll på hur det skulle kännas eftersom det var min första...


Första revs av på 8:07,

Andra gick på 8:40

Tredje var döden nära och den blev på 9.10 men råkade då springa 200m för långt eftersom jag tappade räkningen, men bättre för långt än för kort. Kanske gick första lite för fort eftersom tappet mellan första och andra blev så stort men syftet var att bli trött och det blev jag baske mig.
Olga Bondarenko som namngett denna metod
Anna som just överlevt sina första Olgor

2 kommentarer:

 1. Tjena gumman.
  Jeg lurte på hva en OLGA var, så jeg måtte lese flere innlegg på bloggen din, artig lesning.
  Kanskje prøver jeg en OLGA i morgen.. Kanskje..
  Kram på deg, kul blogg ;-)

  Bjørnen

  SvaraRadera
 2. Kul att du hittat hit! Pröva gärna och rapportera om hur det går=)

  SvaraRadera