Recept- lasagne utan trolldeg

Jag ligger fortfarande där jag ligger, även om jag nu faktiskt klarar av att röra mig mellan sovrummet och köket. I övrigt tillbringar jag dagarna med att planera min comeback. Läser allt jag kan om Foppa för att hitta ett bra recept på en comeback, han har ju en del erfarenhet.

Mitt ryggläge gör det svårt att göra vissa saker som att laga mat, så sambon fick rycka in. Jag låg på golvet i vardagsrummet och ropade ut instruktioner. Flitigt hackade, stekte, saltade och gräddade han. Klagade dock på att det vore bättre med måttangivelser. Men det är inte riktigt så jag jobbar. Smaka av är min måttangivelse.

Det var lasagne som skulle lagas. Eftersom jag uteslutit trolldeg (pasta) ur min kost så långt det går så får man vara lite kreativ, gillar inte mjöl heller så den traditionella ostsåsen experimenteras också bort.

Eftersom ni är några som verkat gilla mina Colting recept så kommer här receptet på lasagnen.

Recept på lasagne utan trolldeg:
2 Zucchini
Köttfärs
1 Lök
Vitlök
Cream fraische (fetaste du kan hitta)
Riven ost (fetaste du kan hitta)
Kryddor

Skär bort ändarna på zucchinin och skär den med ost hyvel.
Stek köttfärs med lök och vitlök, krydda efter behag. Gör en lasagne av detta. Zucchinin blir alltså lasagneplattorna. Istället för ost såsen rör ihop cream fraische med osten, efter behag, och häll över. Eftersom zucchinin inte behöver så mycket vätska (den är redan mjuk) räcker det med ost gegga på toppen. Behövs lite mer salt än normalt också. Grädda tills det är klart.
Serveras med sallad så klart.

Den smakar faktiskt rätt likt vanlig lasagne och till och med sambon som inte gillar grönsaker tyckte om den.

Vad tycker ni?


Lasagne utan trolldeg

2 kommentarer:

  1. Mmm, gott! Nästa gång ska jag också göra med zucchini; brukar göra med eggplanta - blir också gott!

    SvaraRadera
  2. Funderade på att ta eggplanta sist men slumpen fick avgöra då det inte fanns i butiken. Saltar du den innan för att dra ur vätska?

    SvaraRadera