När är man frisk egentligen?

Det har nog inte gått någon förbi att jag är sjuk. Som en vän sa, Anna man ringer inte dig när du är sjuk för du är så jävla sur.
Ja, kanske det men ni skulle bara veta hur det är när jag är sjuk. Det är liksom mycket värre än när andra är sjuka, faktiskt. Ingen skulle vilja vara mig när jag är sjuk.

Nu har det gått exakt 9 dagar på denna sjukdom och lite ljus i mörkret börjar jag se. Jag vet vad som orsakade denna sjukdom det var att jag gjorde som alla sade och vilade en dag när jag började känna att det var på G. Skulle jag inte gjort skulle kört på som jag brukar, allt enligt teorin ont skall med ont bedrivas.

Nu börjar jag känna mig helt ok, låter fortfarande lite konstigt och har en hosta som påminner om en åldring med rökhosta men annars känner jag mig bra- faktiskt. Så när kan jag köra igång igen?

Har undersökt detta närmare och det finns ju flera teorier. Viss hävdar att man skall ha varit symptom fri i minst tre dagar. Detta tycker jag mest liknar det mamma hävdade när man var liten att man var tvungen att vänta minst en timme efter man ätit tills man fick bada. Rena rama skitsnacket alltså. Vem kom på det egentligen att man skulle få kramp om man ätit och sedan badat? Erfarenheter av ämnet mottages gärna.

Andra menar att det är okej om man känner sig okej. Alltså inte har ont i halsen, har feber eller känner sig döende på annat sätt.

Mmmhmm, testade att springa upp och ner i trapporna på kontoret under lunchen. Vi har kontor på 3 våningen och jag tänkte att om jag kan springa upp och ner 3 gånger med ytterkläder på utan att pulsen rusar så är jag okej. Tyvärr var testet negativt idag så det blir ingen träning i morgon. Men testar i morgon igen för att se status inför fredag. Kanske testar hemma också där bor vi på 4 våningen och då räcker det med att klara två gånger. Att testet blev negativt kanske beror på att jag just ätit?

3 kommentarer:

 1. Äsch, det där med att vara symptomfri i tre dagar är ju bara trams. Jag tror på att träna när man inte längre har ont i halsen, feber eller känner sig dödssjuk.

  Och angående det där med mat och bad. Det måste ju vara något som några lata mammor någon gång kommit på när de mycket hellre satt en timme och fikade och pratade, än att behöva hålla koll på barnen i vattnet!

  SvaraRadera
 2. Det där med att bada har man fått höra X antal gånger! å med tanke på att våra mammor sitter ihop så förstår jag vad du menar med sjukdom också! =)

  SvaraRadera
 3. Lustigt det där med att bada alltså, skulle verkligen vilja veta om det finns någon saning i det. Kanske utlysa en tävlig...

  SvaraRadera